PRYMAT
Ziele angielskie całe
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ziele angielskie ma bogaty smak, który łączy w sobie aromat gałki muszkatołowej, intensywność goździków, cynamonową pikanterię oraz ostrość pieprzu. Przyprawą są wysuszone, niedojrzałe jagody wiecznie zielonego drzewa nazywanego również pieprzowym. Pikantny smak i korzenny aromat ziela angielskiego czyni go nieodłącznym składnikiem świątecznego karpia w galarecie.
zbierane ręcznie dla zachowania naturalnego kształtu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Suszone jagody krzewu ziela angielskiego
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 12
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Ziele angielskie
Ziele angielskie całe
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Czosnek granulowany mielony w całości
Przyprawa do piernika
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do indyka
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
FSC - www.fsc.org, Mieszany Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Keczup bananowy Przygotowanie 15 min Gotowanie 20 min Porcje 750 g Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula pokrojona w kostkę ½ łyżeczki utartego w moździerzu ziela angielskiego Kamis ¾ łyżeczki mielonego chili Kamis ¾ łyżeczki mielonej kurkumy Kamis 2 łyżeczki czosnku Kamis 4 dojrzałe banany pokrojone w plastry 150 ml octu winnego z białego wina Kamis 5 łyżek cukru 2 łyżeczki soli morskiej Kamis ½ szklanki wody 1. W rondelku podsmaż na oleju cebulę. Dodaj ziele angielskie, chili, kurkumę, czosnek, smaż mieszając przez ok. 30 s. 2. Dodaj banany, ocet, cukier i sól morską. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 min, odstaw do wystygnięcia. 3. Miksuj blenderem na wysokich obrotach, wlewając powoli wodę, do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Ketchupem z bananów możesz doprawić smażony ryż i makaron, jajka, hot dogi, hamburgery, frytki. ryby, wieprzowinę i kurczaka.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl