KAMIS
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jałowiec jest wiecznie zielonym krzewem, występującym nieomal we wszystkich krajach półkuli północnej. Początkowo ceniono go przede wszystkim za właściwości lecznicze, z czasem zaczęto wykorzystywać jego walory przyprawowe. Jałowiec ma aromatyczny, leśny, balsamiczny zapach oraz słodkawo-żywiczny smak, pomaga na bóle mięśni, a także przyśpiesza proces trawienia. agody jałowca zbierane są w rękawiczkach, wyłącznie z dziko rosnących roślin i suszone w niskiej temperaturze, by nie uronić cennego olejku lotnego. Dzięki niemu wędzone wędliny nabierają nie tylko korzennego, słodko-gorzkiego smaku, ale też balsamicznego zapachu. To prawdziwie „myśliwska" przyprawa - nie ma bez niej porządnej dziczyzny czy alzackiego bigosu z mnóstwem wieprzowiny i jałowcówki.
zbierany ręcznie dla zachowania kształtu i aromatu
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Owoc jałowca
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,49 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,49 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Musztarda amerykańska (łagodna)
Najniższa cena: 4,19 zł
Kurkuma mielona (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Ziele angielskie
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Curry - mieszanka przypraw
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kotlety wieprzowe z polentą Przygotowanie 30 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: 4 kotlety wieprzowe z kością 2 łyżki oleju 250 ml soku z pomarańczy 6 szt jałowiec owoce Kamis 50 ml octu balsamicznego Kamis 50 ml śmietanki 30 % sól, pieprz do smaku Polenta: 150 g kaszy kukurydzianej 50 g masła 750 ml mleka 3,2 % 1 łyżeczka rozmarynu Kamis 50 g tartego parmezanu sól, pieprz do smaku Do podania: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1. Kotlety oprósz solą, pieprzem, posmaruj olejem, odstaw na 30 min. 2. Na patelnię wlej sok pomarańczowy, dodaj drobno posiekane owoce jałowca, ocet balsamiczny, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. 3. Dodaj śmietankę, gotuj ponownie kilka minut do uzyskania konsystencji sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. W tym samym czasie w garnku umieść kaszę kukurydzianą, masło, mleko, dodaj rozmaryn, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas zamieszaj, na koniec dodaj parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, Odstaw na 10 minut. 5. Kotlety smaż na wolnym ogniu na drugiej patelni po 4-5 minut na każdej ze stron, następnie przełóż je do gorącego sosu na kolejne 5 minut. 6. Kotlety układaj na polencie, polej pozostałym sosem i posyp natką pietruszki.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów