PRYMAT
Owoc jałowca

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jałowiec jest wiecznie zielonym krzewem, występującym nieomal we wszystkich krajach półkuli północnej. Początkowo ceniono go przede wszystkim za właściwości lecznicze, z czasem zaczęto wykorzystywać jego walory przyprawowe. Jałowiec ma aromatyczny, leśny, balsamiczny zapach oraz słodkawo-żywiczny smak, pomaga na bóle mięśni, a także przyśpiesza proces trawienia. agody jałowca zbierane są w rękawiczkach, wyłącznie z dziko rosnących roślin i suszone w niskiej temperaturze, by nie uronić cennego olejku lotnego. Dzięki niemu wędzone wędliny nabierają nie tylko korzennego, słodko-gorzkiego smaku, ale też balsamicznego zapachu. To prawdziwie „myśliwska" przyprawa - nie ma bez niej porządnej dziczyzny czy alzackiego bigosu z mnóstwem wieprzowiny i jałowcówki.
zbierany ręcznie dla zachowania kształtu i aromatu
Owoc jałowca
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Cynamon mielony (w słoiczku)
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kotlety wieprzowe z polentą Przygotowanie 30 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: 4 kotlety wieprzowe z kością 2 łyżki oleju 250 ml soku z pomarańczy 6 szt jałowiec owoce Kamis 50 ml octu balsamicznego Kamis 50 ml śmietanki 30 % sól, pieprz do smaku Polenta: 150 g kaszy kukurydzianej 50 g masła 750 ml mleka 3,2 % 1 łyżeczka rozmarynu Kamis 50 g tartego parmezanu sól, pieprz do smaku Do podania: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1. Kotlety oprósz solą, pieprzem, posmaruj olejem, odstaw na 30 min. 2. Na patelnię wlej sok pomarańczowy, dodaj drobno posiekane owoce jałowca, ocet balsamiczny, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. 3. Dodaj śmietankę, gotuj ponownie kilka minut do uzyskania konsystencji sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. W tym samym czasie w garnku umieść kaszę kukurydzianą, masło, mleko, dodaj rozmaryn, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas zamieszaj, na koniec dodaj parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, Odstaw na 10 minut. 5. Kotlety smaż na wolnym ogniu na drugiej patelni po 4-5 minut na każdej ze stron, następnie przełóż je do gorącego sosu na kolejne 5 minut. 6. Kotlety układaj na polencie, polej pozostałym sosem i posyp natką pietruszki.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów