Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i spos ób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do sernika i mas sernikowych Kamis to sekret gospodyń domowych na przygotowanie pysznego i puszystego sernika. Przyprawa zawiera wanilię i skórkę pomarańczową, które przywracają wspomnienia dzieciństwa.
Przyprawa do sernika i mas sernikowychprzyda się nie tylko do sernika z rodzynkami. Wzbogaci też smak innych deserów na bazie twarogu. Można dodać ją do masy serowej przygotowanej do naleśników, pierogów, babeczek i innych ciast.
Przyprawa do sernika i mas sernikowych Kamis – co warto o niej wiedzieć?
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
cukier
wanilia (w tym ekstrahowana) - 2,2%
skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
kardamon
aromat
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
polski
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
Wymagana wysokość na półce 145
Wymagana szerokość na półce 110
Wymagana głębokość na półce 5
Wysokość 145
Szerokość 110
Głębokość 5
GTIN 05900084233385
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Sernik (na tortownicę 24 cm) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego mielonego, 6 jaj, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g rodzynek, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 220 g cukru, masło do wysmarowania formy, 1 opakowanie Przyprawy do sernika i mas serowych Kamis. Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem i przyprawą, dodaj ser i dokładnie wymieszaj. 2. Z białek ubij pianę. 3. W dużym garnku ułóż warstwami: 1/3 masy serowej, 1/3 piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, aż do wyczerpania składników. 4. Ręką, nabierając od spodu, dokładnie wymieszaj. 5. Przełóż do wysmarowanej masłem formy. 6. Piecz z termoobiegiem w temp. 160°C ok. 50 min. Po wystygnięciu wstaw na noc do lodówki.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Domowe wypieki
To ciekawe, jak odmiennie może smakować sernik w zależności od rodzaju użytego sera. Polacy i Niemcy używają twarogu, Grecy mizithry, a Włosi ricotty. Sernik nowojorski już od XIX wieku zawdzięcza swoją delikatność kremowemu serkowi. Najbardziej klasyczny w Europie jest sernik wiedeński: z bakaliami i skórką pomarańczową. Starszą kuzynką serników na zimno jest smakowita pascha.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
Nazwa funkcjonalna Mieszanka przyprawowa
Wariant Przyprawa do sernika i mas serowych
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.