KAMIS
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Panierka Kamis nadaje wyjątkowej chrupkości kurczakowi, warzywom czy serowi camembert. Wystarczy zanurzyć w wodzie (lub jajku) mięso lub ser i obtoczysz w panierce. Smaż w temperaturze 180*C na oleju w wysokiej patelni.
ekstra chrupiąca
dodaj tylko mięso i olej
bez dodatku oleju palmowego
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Nuggetsy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,99 zł
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Sól ziołowa
Najniższa cena: 2,59 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cynamon mielony (w słoiczku)
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Grzanki z bazylią i czosnkiem do sałatek i zup (chrupiący mix)
Najniższa cena: 4,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Mix do śmietany
Najniższa cena: 1,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Chrupiący kurczak w serowej panierce Przygotowanie 30 min Gotowanie 4 min Porcje 3 Składniki - 300 g filetów z kurczaka - Panierka chrupiący kurczak serowa Kamis - olej do smażenia - 600 g ulubionych frytek - 2 łyżeczki Przyprawy do frytek Kamis 1. Kurczaka przekrój na 3 duże plastry o grubości około 1,5 cm. 2. Do patelni wlej olej do wysokości 3 cm, rozgrzej do 180 °C. 3. Każdy plaster kurczaka zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce. Smaż po około 2 minuty na każdej stronie i wyjmij na papierowy ręcznik. 4. W międzyczasie w piekarniku przygotuj według wskazówek na opakowaniu frytki, bezpośrednio po upieczeniu oprósz je przyprawą. 5. Kurczaka i frytki możesz podać z ulubioną sałatką lub surówką. Wypróbuj też do warzyw i sera camembert! Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko. Posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu. Airfryer Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut. Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów