KNORR FIX
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Najniższa cena: 4,75 zł
16% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Panierka Kamis nadaje wyjątkowej chrupkości kurczakowi, warzywom czy serowi camembert. Wystarczy zanurzyć w wodzie (lub jajku) mięso lub ser i obtoczysz w panierce. Smaż w temperaturze 180*C na oleju w wysokiej patelni.
ekstra chrupiąca
dodaj tylko mięso i olej
bez dodatku oleju palmowego
mąka PSZENNA
przyprawy (czosnek, papryka słodka (4 %), papryka ostra (3 %), pieprz czarny)
sól
mąka kukurydziana
JAJA w proszku
drożdże
aromat
Może zawierać gorczycę, mleko, seler, soję.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Drożdże | Zawiera |
Wymiar liczbowy 70
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
3
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Najniższa cena: 4,75 zł
16% taniej
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Najniższa cena: 4,75 zł
16% taniej
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Panierka do tempury
Najniższa cena: 18,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do indyka
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Wrapy z kurczakiem Przygotowanie 20 min Gotowanie 5 min Porcje 4 Składniki - 300 g filetów z kurczaka - 1 opakowanie Panierka Chrupiący Kurczak Paprykowa Kamis - olej do smażenia Sos: - 180 ml jogurtu greckiego - 3 łyżki świeżej mięty posiekanej - 1 łyżeczka skórki z cytryny posiekanej - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis - sól, pieprz do smaku Do podania: 4 wrapy o średnicy 26 cm sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebula według uznania 1. Kurczaka pokrój na długie paski o grubości około 2 cm. 2. Do wysokiej patelni wlej olej, do wysokości 4 cm i rozgrzej do 180 °C. 3. Każdy pasek zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce, smaż około 3 minuty i wyjmij na papierowy ręcznik. 4. W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos. 5. Wrapy podgrzewaj kolejno na suchej dużej patelni, na każdym układaj ¼ dodatków, sosu, kurczaka, dokładnie zwiń. Wypróbuj też do warzyw i sera camembert! Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko, posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu. Airfryer Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut. Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min