Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Babeczki Kopce Kreta 264 g

Babeczki Kopce Kreta z czekoladą w proszku

Data ważności: 30-08-2019
Pyszne babeczki Kopce Kreta 264g – Dr Oetker. Łatwe w przygotowaniu nawet dla niewprawionych osób.
FriscoNowy, zapakowany
7,99
za 1 szt. / 264 g
30,27 / kg
EAN: 5900437081823
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Babeczki Dr. Oetker to bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się wyjątkowym smakiem babeczek kopiec kreta, ale nie są wprawione w pieczeniu.

Babeczki kopiec kreta charakteryzują się słodką kompozycją smakową, która przypadnie do gustu zarówno miłośnikom słodkości, jak również tym, którzy rozkoszują się czekoladowym smakiem. Forma babeczek pozwala na łatwe porcjowanie, co sprawdza się szczególnie podczas przyjmowania większej ilości gości. Ciasto jest bardzo kruche i najlepiej jest podawać schłodzone.

Babeczki są polecane na:

  • Przyjęcia
  • Jako słodki deser
  • Jako słodką przekąskę

Składniki

Pokaż

Składniki

cukier

mąka PSZENNA

7,5% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))

skrobia PSZENNA

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

żelatyna

substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu)

1,2% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)

skrobia modyfikowana

aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

Zalecenia dla alergików

MlekoZawiera
PszenicaZawiera

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowy1 porcja (65 g) zawiera: Energia w 100 g 1399 kJ / 336 kcal
Wartość energetyczna909 kJ11.00
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartośc odżywcza po przyrządzeniu (banan ok. 140 g) 100 g1 porcja = 65 g(%*)
Energia1399 kJ909 kJ11%
Energia336 kcal218 kcal
Tłuszcz 21,3 g13,8 g20%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 7,8 g5,0 g25%
Węglowodany 31,3 g20,3 g8%
w tym Cukry 19,6 g12,7 g14%
Białko 3,9 g2,5 g5%
Sól0,38 g0,25 g4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

264

Jednostka

g

Waga brutto: 322

Wymiar liczbowy: 264

Jednostka (specyficzna): Gramów

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

209 g mieszanki do ciasta

40 g mieszanki do sporządzenia masy śmietankowej

15 g płatków czekoladowych

12 foremek

Liczba użyć

12

Użycie

Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

1 porcja (65 g) zawiera: energia 909 kJ 218 kcal 11%* Energia w 100 g 1399 kJ / 336 kcal * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

w środku: 12 foremek, ciasto, masa, płatki czekoladowe

super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Produkt

Nazwa funkcjonalnaBabeczki
WariantKopce Kreta oryginalne z czekoladą

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl