WINIARY
Budyń o smaku waniliowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Budyń waniliowy Dr. Oetker to prawdziwa uczta dla fanów lekkich, mlecznych przekąsek i deserów. Delikatna, aksamitna konsystencja i przyjemny waniliowy aromat pozwoli zapomnieć Wam o codzienności i unieść się na chmurze marzeń. Budyń to idealna propozycja zarówno dla dorosłych, jak i dla młodszych miłośników zdrowych słodkości.
Budyń zawiera tylko naturalne barwniki, dlatego masz pewność, że z jego pomocą przygotujesz zdrowe, pełnowartościowe posiłki, które zachwycą każdego domownika. Prośby o dokładkę gwarantowane!
Pyszny i lekki budyń Dr. Oetker możesz wykorzystać jako dodatek do:
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartość energetyczna | 542kJ | 6.00% | |
Energia w 100 g 381 kJ / 90 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Wymiar liczbowy 40
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 44
g
4
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
polski
Budyń o smaku waniliowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,65 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru) BIO
Budyń waniliowy bezglutenowy BIO
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru) bezglutenowy
Budyń o smaku waniliowym z chrupiącą posypką KitKat
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Najniższa cena: 1,55 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,79 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,79 zł
Aromat waniliowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,75 zł
29% taniej
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Kwas cytrynowy
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku mango-ananas
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Śmietan-fix
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Żelatyna uniwersalna
Pizza 4 sery
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepis na: Klasyczną karpatkę Składniki: - 250 ml wody - 120 g masła - 150 g mąki pszennej - 5 jajek - 750 ml mleka - 80 g cukru - 2 Budynie smak Waniliowy Dr. Oetkera - 200 g miękkiego masła Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Formę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wodę i masło zagotuj. Do wrzącej wody wsyp przesianą mąkę cały czas gotując na średniej mocy palnika, mieszaj przez około 3-4 minuty. Gotowe ciasto powinno mieć szklisty wygląd i odchodzić od garnka. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Dodawaj po jednym jajku - za każdym razem dokładnie miksując - do połączenia ciasta. Ciasto rozłóż równomiernie na blaszce. Piecz przez około 35-40 minut. Przed końcem pieczenia warto sprawdzić czy ciasto jest dobrze wysuszone od spodu. Jeśli jest wilgotne, zmniejsz temperaturę do 150°C i susz przez kolejne 10-15 minut. Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Do wysokiego naczynia odlej około 350 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. Pozostałe mleko wlej do garnka, zagotuj. Przelej wymieszany budyń z mlekiem i cukrem i zagotuj do uzyskania budyniowej konsystencji. Gorący budyń przelej do miski, przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Wystudzony budyń krótko zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj łyżka po łyżce miękkie masło. Wystudzone ciasto przekrój na pół. Rozsmaruj na nim krem budyniowy. Przykryj go połową ciasta. Odstaw na około 2 godziny do lodówki, aby krem stężał. Przed podaniem oprósz karpatkę cukrem pudrem i udekoruj świeżymi truskawkami. Więcej przepisów na oetker.pl