Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DR. OETKER Ze świata natury Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru 12 g

Cukier z wanilią

Data ważności: 30-09-2019
Nowość
DR. OETKER Ze świata natury Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru 12 g
FriscoNowy, zapakowany
3,99
za 1 szt. / 12 g
332,50 / kg
EAN: 5900437082738
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Cukier z wanilią z dodatkiem bourbon-u z Madagaskaru. Wydobywa i podkreśla wyjątkowy smak wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów a nawet grzanego wina. Wystarcza na 250 – 300 g mąki.

Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a w połączeniu z delikatną konsystencją cukru doskonale nadaje się do najróżniejszych wariacji kulinarnych.

Składniki

Pokaż

Składniki

cukier

6,8% mielone laski wanilii

0,2% mielone laski wanilii bourbon

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające glutenMoże zawierać
MlekoMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g:
Wartość energetyczna1678 kJ /396 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
Węglowodany 89 g
w tym Cukry 89 g
Białko 0,1 g
Sól 0 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

12

Jednostka

g

Waga brutto: 18

Wymiar liczbowy: 12

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Przepis na Waniliową tartę z kremem mascarpone Dodaj: Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30% tł. Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji. Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty ⌀ 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciast wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut. 2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder. 3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.

Cechy

z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru

z ziarenkami wanilii

Marka

Dr. Oetker

Marka: Dr. Oetker

Podmarka: Ze świata natury

Produkt

Nazwa funkcjonalnaCukier
Wariantz wanilią

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl