DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna Dr. Oetker to popularny produkt z szerokim zakresem zastosowań. Żelatyna ma pochodzenie zwierzęce, jest mieszanką białek i peptydów uzyskiwana poprzez częściową hydrolizę kolagenu. Ten z kolei, stanowi prawie 1/3 wszystkich białek w organizmie człowieka, toteż jest bardzo ważny w diecie człowieka. Chroni i wzmacnia stawy oraz kości. Jednak, żelatyna to przede wszystkim składnik żelujący potrawy. Nie posiada ani smaku ani zapachu, co sprawia, że jest produktem bardzo uniwersalnym.
Żelatyna jest najczęściej wykorzystywana do stworzenia galaret mięsnych i warzywnych oraz tradycyjnych polskich potraw jak karp w galarecie. Dodatkowo bez jej udziału nie powstało by wiele kremów, serników na zimno czy musów.
Żelatyna Dr. Oetker to produkt:
duże opakowanie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza
Żelatyna w listkach 6 szt.
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Soda oczyszczona
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Śmietan-fix
Żelatyna uniwersalna
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Kwas cytrynowy
Polewa mleczna
Posypka dekoracyjna cukrowa
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Kisiel o smaku poziomkowym
Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
| Marka | Dr. Oetker |
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów