DELECTA
Żelatyna spożywcza
Najniższa cena: 5,99 zł
33% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna Dr. Oetker to popularny produkt z szerokim zakresem zastosowań. Żelatyna ma pochodzenie zwierzęce, jest mieszanką białek i peptydów uzyskiwana poprzez częściową hydrolizę kolagenu. Ten z kolei, stanowi prawie 1/3 wszystkich białek w organizmie człowieka, toteż jest bardzo ważny w diecie człowieka. Chroni i wzmacnia stawy oraz kości. Jednak, żelatyna to przede wszystkim składnik żelujący potrawy. Nie posiada ani smaku ani zapachu, co sprawia, że jest produktem bardzo uniwersalnym.
Żelatyna jest najczęściej wykorzystywana do stworzenia galaret mięsnych i warzywnych oraz tradycyjnych polskich potraw jak karp w galarecie. Dodatkowo bez jej udziału nie powstało by wiele kremów, serników na zimno czy musów.
Żelatyna Dr. Oetker to produkt:
duże opakowanie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Żelatyna spożywcza
Najniższa cena: 5,99 zł
33% taniej
Cukier żelujący 3:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 5,65 zł
Żelatyna spożywcza BIO
Cukier żelujący 2:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 5,99 zł
Dżemix uniwersalny 2:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 2,99 zł
5% taniej
Dżemix uniwersalny 3:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 2,99 zł
5% taniej
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Agartyna (roślinna substancja żelująca)
Żelatyna w listkach 6 szt.
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,69 zł
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,32 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,49 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Sos czekoladowy
Najniższa cena: 7,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Pizza z salami
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Pizza z pieczarkami
Żelatyna uniwersalna
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Budyń o smaku malinowym
Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów