WINIARY
Budyń o smaku czekoladowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Budyń czekoladowy Dr. Oetker to produkt bardzo popularny, który doceniany jest przez wielu Polaków. Nic dziwnego, nie zawiera barwników, a jego smak jest po prostu wyborny. Sprawdza sie jako deser dla całej rodziny, którego przygotowanie zajmuje zaledwie chwilę.
Budyń czekoladowy Dr. Oetker to smak dzieciństwa, który można przygotować w bardzo prosty sposób. Wystarczy zawartość torebki, mleko oraz cukier. Szybko i szybko, a w efekcie powstaje gęsty deser o intensywnie czekoladowym smaku.
Budyń czekoladowy Dr. Oetker - co warto wiedzieć?
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
aromat (zawiera LAKTOZĘ)
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość energetyczna | 555kJ | 7.00% | |
Energia w 100 g 388 kJ / 92 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Wymiar liczbowy 45
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 48
g
4
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
polski
Budyń o smaku czekoladowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,65 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,95 zł
24% taniej
Budyń o smaku mlecznej czekolady (bez cukru)
Budyń czekoladowy bezglutenowy BIO
Budyń o smaku czekoladowym z żurawiną (bez cukru) BIO
Budyń o smaku czekoladowym
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,79 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,79 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Najniższa cena: 1,55 zł
Aromat waniliowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,75 zł
29% taniej
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Kwas cytrynowy
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Posypka dekoracyjna cukrowa
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku mango-ananas
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepis na: Kostkę stracciatella z kremem budyniowym Składniki: - 50 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 150 g miękkiego masła - 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera - 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna) - 600 ml mleka - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli Sposób przygotowania: Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto. Więcej przepisów na oetker.pl