PRYMAT
Majeranek suszony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Majeranek Kamis to przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. To dodatek do wielu dań, który pozwala wydobyć z potraw ich aromat, a dodatkowo nadaje im swoistego, delikatnie palącego smaku.
Majeranek wspaniale komponuje się z daniami mięsnymi, w szczególności z drobiem. Może być także wykorzystywany do przyprawiania sosów, zup, pieczeni, farszów i pasztetów. Smak tego zioła podkreśli również aromat grzybów.
Majeranek bywa także stosowany jako wspomaganie leczenia różnego rodzaju infekcji. Przygotowuje się z niego napary i nalewki.
Do czego warto dodać Majeranek?:
gwarancja jakości
Majeranek suszony
Majeranek suszony XL
Majeranek suszony
Majeranek BIO
Majeranek otarty
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,35 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,99 zł
Cukier wanilinowy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,25 zł
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,49 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,49 zł
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
W starożytności dodawano go do czerwonego wina - podobno rozgrzewał krew i zmysły. W wiekach średnich robiono z niego weselne wieńce, wierząc, że gwarantuje szczęśliwe pożycie. Urok tych legend nieco zbladł, gdy usłyszałem niemiecką nazwę majeranku: „kiełbasiane zioło". Nazwa ta nie ma w sobie nic z romantyzmu, ale wynosi smak wędlin na wyżyny. W północnej Afryce i na Bliskim Wschodzie majeranek dodaje się do jagnięciny, potraw z grilla, warzyw i owoców morza. Dzięki niemu ciężkie potrawy - z grochu i fasoli, baranina, pieczona wieprzowina, pasztety, farsze - stają się nie tylko bardziej aromatyczne, ale też lżejsze. Czy wiesz, że... majeranek powinno się dodawać do zupy grochowej pod koniec gotowania, żeby nie nabrała goryczy?
Zapakowano w Polsce
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00