Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier żelujący 3:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur.
Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego przygotowuje się szybko i przyjemnie.
Na półtora kilograma owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego 3:1.
Cukier żelujący 3:1 pozwala przygotować konfitury o jeszcze bardziej intensywnym owocowym smaku.
Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych.
prosty sposób na konfitury
1,5 kg owoców na 500 g cukru żelującego
krótkie gotowanie
oszczędność energii
zawiera pektynę
cukier
substancja żelująca: pektyna
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej roślinny (palmowy/ koksowy)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 512
g
polski
Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 1,2 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu-w lodówce. Udanych przetworów!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Diamant
Marka | Diamant |
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy