DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,49 zł

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna spożywcza do rozpuszczenia we wrzącej wodzie lub wywarze (bez gotowania). Nasza żelatyna jest wyjątkowo klarowna, dobrze się roppuszcza, osiągając idelaną konsystencję w daniach warzywnych, mięsnych i rybnych. Szeroko wykorzystywana w produkcji żywności. Znajdziesz ją w wyrobach mięsnych, zupach, sosach, słodyczach, a także w daniach dietetycznych.
Żelatynę możesz wykorzystać roznież do ciast i deserów.
Opakowanie żelatyny wystarcza na 2,5 litra wody
niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,49 zł
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 4,69 zł
Żelatyna spożywcza BIO
Najniższa cena: 6,99 zł
Żelatyna spożywcza
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna w listkach 6 szt.
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
26% taniej
Lukier zielony dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,49 zł
36% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 8,45 zł
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,15 zł
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru)
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel gładki o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,49 zł
34% taniej
Budyń o smaku krówki (bez cukru)
Najniższa cena: 1,75 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Sposób przygotowania: Rozpuść 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz na tyle opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Paczkowano: FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Delecta
| Marka | Delecta |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Delektujemy.pl
Nasz przepis na karpia w galarecie Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 8 łyżeczek żelatyny Delecta Karpia pokrój w dzwonki. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonki karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie łyżką cedzakową wyjmij kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. Ułóż pokrojonego karpia na podłużnym głębokim talerzu, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36 % tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów