DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 4,69 zł

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna spożywcza do rozpuszczenia we wrzącej wodzie lub wywarze (bez gotowania). Nasza żelatyna jest wyjątkowo klarowna, dobrze się roppuszcza, osiągając idelaną konsystencję w daniach warzywnych, mięsnych i rybnych. Szeroko wykorzystywana w produkcji żywności. Znajdziesz ją w wyrobach mięsnych, zupach, sosach, słodyczach, a także w daniach dietetycznych.
Żelatynę możesz wykorzystać roznież do ciast i deserów.
Opakowanie żelatyny wystarcza na 2,5 litra wody
niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 4,69 zł
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,49 zł
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza
Żelatyna w listkach 6 szt.
Żelatyna spożywcza BIO
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 8,45 zł
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
Galaretka mleczna o smaku śmietanki
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,75 zł
Kisiel o smaku malinowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,59 zł
Budyń o smaku krówki (bez cukru)
Najniższa cena: 1,79 zł
Galaretka mleczna o smaku malin
Lukier biały dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Kisiel o smaku cytrynowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,59 zł
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Galaretka mleczna o smaku moreli
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,59 zł
Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl
Delecta
| Marka | Delecta |
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów