Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DIAMANT Cukier brązowy dzięki dodatkowi aromatycznej nuty karmelu świetnie nadaje się do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Jego świetlisto-brązowe kryształki stanowią efektowny dodatek dekoracyjny. Cukier doskonały jest także do słodzenia kawy, herbaty, kakao i innych gorących napojów. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów. Produkt pakowany jest w torebkę 500 g.
Termin przydatności: Nie określa się
Waga netto: 500g
aromatyczny smak
do wypieków, napojów, deserów i słodkich dań
cukier z dodatkiem cukru palonego
cukier
cukier palony (karmel)
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
Waga brutto 510
g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ciasteczka orzechowe 200 g cukru brązowego Diamant, 200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów laskowych Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy, mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.
Diamant
Marka | Diamant |
Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.