Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

DIAMANT Cukier puder 400 g

Cukier puder

Data ważności: 31-12-2020
Cukier puder z cukru kryształowego - Diamant
FriscoNowy, zapakowany
1,99
za 1 szt. / 400 g
4,97 / kg
EAN: 5907069001137
FriscoNowy, zapakowany
19,90
za 10 sztuk
EAN: 5907069001175
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Cukier puder to produkt powszechnie stosowany w kuchni każdego smakosza słodkich wypieków. Bardzo dobrze komponuje się z masą czekoladową, drożdżową czy waniliową. Wykorzystuje się go do deserów, pieczenia ciast oraz robienia wszelkich słodkich sosów i musów. Może być także dodawany do składników lukru oraz polewy. Racuchy, pączki, czy magdalenki zawsze będą lepiej smakowały posypane cukrem pudrem. W przypadku dania obiadowego można go wykorzystać, przyrządzając makaron z serem – posypanie całości cukrem nada potrawie jeszcze więcej słodyczy.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g
Wartość energetyczna 1700 kJ
Wartość energetyczna 400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 100 g
w tym cukry 100 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

400

Jednostka

g

Waga brutto: 404

Wymiar liczbowy: 400

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Wyśmienite ciasto z jabłkami i orzechami 1 i 1/2 szklanki cukru pudru Diamant, 6 jaj, 3 szklanki mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka sody, 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich, 4-5 sztuk jabłek pokrojonych w kostkę, 3/4 szklanki oliwy, cukier puder Diamant w tubie Całe jaja ubić z cukrem pudrem Diamant na jednolitą masę. Dodać przesianą mąkę z sodą, wymieszać. Wsypać proszek do pieczenia, dolać oliwę, całość zmiksować aż do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie dodać orzechy i jabłka, wszystko dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 180°C przez 50-60 minut (aż ciasto się zrumieni). Po ostudzeniu obficie posypać cukrem pudrem Diamant. Sprawdzone przepisy na www.diamant.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Cukier puder Diamant to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Stanowi znakomity składnik wypieków delikatnych i pulchnych ciast, świetnie nadaje się do przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych i makowych. Doskonale sprawdza się przy ozdabianiu wypieków i deserów. Świetny również jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor. Pakowany w polietylenową torebkę 400 g (dostępne również inne gramatury produktów)

Marka

Diamant

Marka: Diamant

Produkt

Nazwa funkcjonalnaCukier
Wariantpuder

O marce

Do wypieków i dekoracji, do lukrów, polew i posypek, do mas tortowych i serowych, do kremów i deserów polecamy także Cukier puder z aromatem waniliowym oraz Cukier puder trzcinowy Diamant.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35 60-837 Poznań Serwis konsumencki: tel. +48 61-8665061 www.diamant.pl www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Telefon/Fax kontaktowy

+48618665061

Adres internetowy

www.diamant.pl