![NULL](https://res.cloudinary.com/dj484tw6k/image/upload/f_auto,q_auto:low/v1646058305/Strony%20marek/Costa%20d%E2%80%99Oro/grafika.png)
Najlepszą jakość Costa d’Oro potwierdzają liczne certyfikaty.
Aby zagwarantować najwyższą jakość oliwy z oliwek extra virgin, do jej produkcji wybierane są najlepsze, zebrane prosto z drzew oliwki. Costa d’Oro ciągle udoskonala metody upraw, dzięki którym uzyskuje plony spełniające najwyższe standardy jakości.
Oliwa z oliwek extra virgin produkowana jest z najlepszych odmian oliwek z basenu Morza Śródziemnego, zebranych w idealnym momencie dojrzałości. Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E, niską kwasowością oraz łagodnym i lekko owocowym smakiem.
Oliwa niefiltrowana L’Integrale produkowana jest z wybranych, najlepszych oliwek wyłącznie z Unii Europejskiej. Etapy jej przetwarzania zostały ograniczone do minimum, w celu utrzymania większej ilości polifenoli w porównaniu z oliwami filtrowanymi. Zawiera cząstki oliwek, dzięki którym jest naturalnie mętna i gęsta.
.