Wędliny
OLEWNIK Kabanosy z gęsiną 105 g

8 zł/szt. kupując 2 szt.

Kup 2 wybrane ze wskazanych produktów OLEWNIK a zapłacisz 8 zł/szt.!
Zobacz promocję
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Boczek surowy wędzony - plastry 100 gSOKOŁÓW Excellent LineBoczek surowy wędzony - plastry100 g54,90 zł / kg
Super cena
5,495,99
Do koszyka
Ważny do 23-06-2020
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Boczek surowy wędzony w kostce 75 gSOKOŁÓW Excellent LineBoczek surowy wędzony w kostce75 g53,20 zł / kg
Super cena
3,994,49
Do koszyka
Ważny do 22-06-2020
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Stówki Parówki z szynki 250 gSOKOŁÓW StówkiParówki z szynki250 g31,96 zł / kg
Super cena
7,998,49
Do koszyka
Ważny do 17-06-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kiełbasa krakowska sucha z szynki 90 gOLEWNIKKiełbasa krakowska sucha z szynki90 g72,11 zł / kg
Super cena
6,497,49
Do koszyka
Ważny do 29-06-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kiełbasa żywiecka sucha z szynki 90 gOLEWNIKKiełbasa żywiecka sucha z szynki90 g72,11 zł / kg
Super cena
6,497,49
Do koszyka
Ważny do 11-07-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kiełbasa krakowska sucha z filtem z kurczaka 90 gOLEWNIKKiełbasa krakowska sucha z filtem z kurczaka90 g72,11 zł / kg
Super cena
6,497,49
Do koszyka
Ważny do 03-07-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kiełbasa krakowska sucha pieczona 90 gOLEWNIKKiełbasa krakowska sucha pieczona90 g72,11 zł / kg
Super cena
6,497,49
Do koszyka
Ważny do 07-07-2020
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Nasza Kiełbasa Śląska 550 gSOKOŁÓW Nasza KiełbasaŚląska550 g19,98 zł / kg
Super cena
10,9913,99
Do koszyka
Ważny do 22-06-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kiełbasa krakowska sucha 320 gOLEWNIKKiełbasa krakowska sucha320 g59,34 zł / kg
Super cena
18,9920,99
Do koszyka
Ważny do 22-08-2020
Dodaj do ulubionych
POLSOJA Parówki sojowe śniadaniowe 200 gPOLSOJAParówki sojowe śniadaniowe200 g39,95 zł / kg
Super cena
7,999,99
Do koszyka
Ważny do 12-09-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Mix krakowska 90 gOLEWNIKMix krakowska90 g72,11 zł / kg
Super cena
6,497,49
Do koszyka
Ważny do 27-06-2020
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Wędzonka krotoszyńska surowa 90 gSOKOŁÓW Excellent LineWędzonka krotoszyńska surowa90 g49,89 zł / kg
Super cena
4,494,99
Do koszyka
Ważny do 19-06-2020
Dodaj do ulubionych
BEZMIĘSNY Bezmięsna szynka czosnkowa 120 gBEZMIĘSNYBezmięsna szynka czosnkowa120 g54,08 zł / kg
Super cena
6,497,99
Do koszyka
Ważny do 13-07-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kabanosy wieprzowe 105 gOLEWNIKKabanosy wieprzowe105 g76,19 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,00zł/szt.
9,49
Do koszyka
Ważny do 10-08-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kabanosy z filetem z kurczaka 105 gOLEWNIKKabanosy z filetem z kurczaka105 g76,19 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,00zł/szt.
9,49
Do koszyka
Ważny do 07-08-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kabanosy peperoni 105 gOLEWNIKKabanosy peperoni105 g76,19 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,00zł/szt.
9,49
Do koszyka
Ważny do 29-07-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kabanosy z cielęcina 105 gOLEWNIKKabanosy z cielęcina105 g76,19 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,00zł/szt.
9,49
Do koszyka
Ważny do 05-08-2020
Dodaj do ulubionych
OLEWNIK Kabanosy z gęsiną 105 gOLEWNIKKabanosy z gęsiną105 g76,19 zł / kg
Przy zakupie 2 szt.Aktywuj promocję
8,00zł/szt.
9,49
Do koszyka
Ważny do 05-08-2020
Dodaj do ulubionych
BEZMIĘSNY Bezmięsne pepperoni 130 gBEZMIĘSNYBezmięsne pepperoni130 g53,77 zł / kg
Super cena
6,998,49
Do koszyka
Ważny do 13-07-2020
Dodaj do ulubionych
SOKOŁÓW Excellent Line Polędwica łososiowa 90 gSOKOŁÓW Excellent LinePolędwica łososiowa90 g61,00 zł / kg
Super cena
5,495,99
Do koszyka
Ważny do 18-06-2020
Dodaj do ulubionych
LA GLORIA RIOJANA Kiełbasa Chorizo BBQ Pikantna 200 gLA GLORIA RIOJANAKiełbasa Chorizo BBQ Pikantna200 g59,95 zł / kg
Super cena
11,9913,99
Do koszyka
Ważny do 22-09-2020
Wyroby wędliniarskie W każdym sklepie lada wędliniarska jest zdecydowanie większa, niż ta z mięsem. Pełno w niej wędlin sporządzanych z różnorodnych gatunków mięs: w tym szynek, polędwic, schabu, salami czy też boczku. W połączeniu z pieczywem razowym, pszennym lub żytnim smakują one wszystkie doskonale, ale też nie gorzej jako dodatek do jajecznicy czy też w sałatkach i zapiekankach (nawet tych z makaronem lub ryżem). Wybór wędliny nie jest łatwy, bo skład składowi nie równy, ale najważniejsza jest ilość mięsa, a także jak najmniej ulepszaczy.

Wędliny – jak wybrać te najlepsze i na co zwracać uwagę? Wędliny najlepszej jakości posiadają strukturę mięsa z widocznymi włóknami, nie mają jednolitego koloru, są suche. Z kolei te, które się kleją, cieknie z nich woda lub obecne są w nich fragmenty przypominające żel lub galaretkę (świadczące o obecności karagenu -E407) nie powinny trafić na nasz stół. Jeśli tylko mamy możliwość, warto wnikliwie przejrzeć etykietę, bo im dłuższy skład, tym większa pewność, że wyrób jest gorszej jakości. Tylko dzięki przeczytaniu poszczególnych informacji sprawdzimy ile zużyto mięsa do wyprodukowania np. 100 g danej wędliny. Zbyt niska cena wędliny również może nam sugerować, że to raczej produkt wędlinopodobny, w którym pełno jest konserwantów, wody, barwników i ulepszaczy, które nie posłużą naszemu zdrowiu, a jednocześnie nie
Wędliny – ich rodzaje, walory, sposoby produkcji W skład wędlin wchodzą wędzonki, kiełbasy, produkty z podrobów oraz te blokowe. Wędzonki to szynki, polędwice i balerony produkowane z jednego lub kilku kawałków mięsa, odznaczające się wysoką zawartością mięsa. Ponadto mają w swoim składzie tłuszcz, skrupulatnie dobrane i wybrane przyprawy oraz sól.Wyżej wymienione cechy posiadają również kiełbasy. Wyroby wędliniarskie z podrobów są połączeniem solonych lub peklowanych podrobów, mięsa, a także niezbędnego tłuszczu. Sporządza się je na wiele sposobów, bo można je parzyć, wędzić lub piec. Te najsmaczniejsze mają dużą zawartość mięsa. Z kolei produkty blokowe charakteryzują się najmniejszą ilością mięsa, które najczęściej jest zmielone i zmieszane z tłuszczem, a czasem z podrobami. Kupuje się je w puszkach lub plastikowych foremkach.Zanim powstanie wędlina, mięso jest peklowane, a co za tym idzie staje się one mikrobiologicznie bezpieczne i ma różowoczerwoną barwę. Podczas tego procesu do mięsa dodawany jest azotyn sodu lub izolaty białkowe: sojowe lub białka mleka. Po peklowaniu czas na rozdrabnianie mięsa, mieszanie z innymi składnikami, napełnianie osłonek, osadzanie i wędzenie. Później czas na obróbkę termiczną (tyndalizację, pasteryzację i sterylizację) oraz na obróbkę z udziałem tłuszczu (smażenie, duszenie oraz blanszowanie), a ostatecznie na konfekcjonowanie.Różnorodne wędliny, w tym szynka, boczek lub salami, a także wiele innych jest dostępnych w naszej szerokiej ofercie i od ręki – sprawdź i wybierz wędlinę pasującą do twoich indywidualnych upodobań.