Rybne
Dodaj do ulubionych
AS DO MAR Filet z tuńczyka w oliwie 150 g
AS DO MARFilet z tuńczyka w oliwie150 g93,27 zł / kg
Super cena
13,9915,99
Do koszyka
Ważny do 30-04-2022
Dodaj do ulubionych
AMBITION Mięso z kraba 170 g
AMBITIONMięso z kraba170 g52,88 zł / kg
Super cena
8,999,99
Do koszyka
Ważny do 02-01-2023
Dodaj do ulubionych
PITEU Anchois w oliwe z oliwek 80 g
PITEUAnchois w oliwe z oliwek80 g124,88 zł / kg
Super cena
9,9911,99
Do koszyka
Ważny do 28-02-2021
Dodaj do ulubionych
BON APPETIT Kałamarnice z czosnkiem 120 g
Ważny do 22-03-2025
Dodaj do ulubionych
EMPERATRIZ Dziki łosoś z Alaski w oliwie z oliwek 200 g
Ważny do 30-09-2022
Dodaj do ulubionych
LISNER Tuńczyk w kawałkach w oleju 170 g
Ważny do 31-12-2024
Dodaj do ulubionych
LISNER Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 170 g
Ważny do 30-04-2022
Ważny do 25-09-2022
Dodaj do ulubionych
LAGUNA Tuńczyk w kawałkach w oleju 170 g
Ważny do 25-07-2024
Ważny do 29-07-2020
Dodaj do ulubionych
LISNER Śledzik na raz z cebulką 100 g
Ważny do 29-07-2020
Ważny do 16-07-2020
Ważny do 27-07-2020
Ważny do 29-07-2020
Ważny do 04-08-2020
Ważny do 20-07-2020
Dodaj do ulubionych
KING OSCAR Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g
Ważny do 28-02-2023
Dodaj do ulubionych
KING OSCAR Filety z makreli w oleju 170 g
Ważny do 30-03-2023
Ważny do 30-03-2023
Ważny do 30-03-2023
Ważny do 30-01-2023
Dodaj do ulubionych
KING OSCAR Filety śledziowe w oleju 170 g
Ważny do 30-01-2023


Przetwory rybne Właściwości prozdrowotne ryb znane są wszystkim. Wielu z nas w swoim menu przestrzega zasady 2 lub 3 dań rybnych w tygodniu. Ale bywają takie sytuacje, że spożycie sałatki z rybą czy zapiekanej ryby jest wręcz niemożliwe. W takim wypadku warto mieć w zanadrzu przetwory rybne. Pasty rybne, paprykarze, tuńczyk w oliwie z oliwek, grillowane filety z makreli w sosie własnym lub pomidorowym, czy ryba po grecku – wszystkie one spełnią nasze zapotrzebowanie na produkt pochodzenia rybnego. Ponadto można je spożyć zaraz po otwarciu opakowania, bez żadnych czasochłonnych przygotowań czy podgrzewania, co jest ich ogromną zaletą. Idealnie sprawdzą się jako danie podczas przerwy w pracy, na pikniku i w czasie górskiej wędrówki. A obecna w nich ryba jest niekwestionowanym źródłem cennych walorów smakowych i odżywczych, o dostarczaniu których dla własnego zdrowia nie powinniśmy zapominać. Obecność ryb w tygodniowym jadłospisie to podstawa zdrowej i zbilansowanej diety.

Przetwory rybne – smaczne połączenia, cenne dla naszego zdrowia! Przetwory rybne dostarczają łatwo przyswajalne białko, niezbędne aminokwasy, witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (w tym D3) oraz makro i mikroelementy takie jak: wapń, fosfor, fluor, jod i selen. Obecne w nich kwasy omega-3 mają działanie profilaktyczne przy chorobach serca i miażdżycy, normują krzepliwość krwi, mają korzystny wpływ na pracę mózgu, poprawiają kondycję zdrowia, obniżają cholesterol i pobudzają układ odpornościowy do intensywniejszej pracy. Dlatego warto spożywać je od czasu do czasu. Łatwo się je przechowuje, niektóre z nich nie muszą być schowane w lodówce, a wyłącznie w zacienionym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25 st. C. Zaś po otwarciu należy je trzymać wyłącznie w lodówce - tyle czasu, ile widnieje na opakowaniu.

Ryby w puszce - w całości lub kawałkach, w różnych kompozycjach smakowych Ryby w puszce i konserwy rybne wykonywane są zarówno ze świeżych, jak i mrożonych różnych gatunków ryb: dorsza, tuńczyka, szprotek, makreli, flądry czy śledzia oraz wielu innych. Ryba jest przyrządzana na wiele sposobów: na parze, smażona lub wędzona, w oliwie z oliwek, w sosie własnym lub pomidorowym, wraz z ryżem lub warzywnymi dodatkami. Umieszczenie jej w hermetycznym opakowaniu gwarantuje jej wysoką jakość oraz dłuższą datę spożycia, najczęściej od 3 do 6 miesięcy.Jeśli tylko lubisz eksperymentować z daniami rybnymi, przejrzyj naszą ofertę, zamów i skosztuj różnorodnych ryb w puszce oraz konserw rybnych.