Szanowni Państwo, informujemy, że codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny.

Sortuj

Rodzaje

Brak dodatkowych filtrów.

Marki

Brak dodatkowych filtrów.

1 szt.
8 szt.
Dodaj do ulubionych
PUDLISZKI Ketchup łagodny 480 g
Ważny do 05-10-2021
Dodaj do ulubionych
PUDLISZKI Ketchup pikantny 480 g
Ważny do 23-01-2022
Dodaj do ulubionych
PUDLISZKI Ketchup łagodny 700 g
Ważny do 11-12-2021
Dodaj do ulubionych
PUDLISZKI Ketchup pikantny 700 g
Ważny do 10-12-2021
Dodaj do ulubionych
HEINZ Ketchup pikantny 570 g
Ważny do 01-04-2022
Dodaj do ulubionych
HEINZ Ketchup łagodny 342 g
Ważny do 01-04-2022
Dodaj do ulubionych
HEINZ Ketchup pikantny 342 g
Ważny do 01-02-2022
Dodaj do ulubionych
HELLMANNS Ketchup łagodny 840 g
Ważny do 30-01-2022
Ważny do 24-04-2022
Dodaj do ulubionych
HELLMANNS Ketchup łagodny 485 g
Ważny do 30-03-2022
Dodaj do ulubionych
WINIARY Ketchup pikantny 560 g
Ważny do 30-01-2022
Dodaj do ulubionych
WINIARY Ketchup łagodny 560 g
Ważny do 28-02-2022
Ważny do 26-05-2022
Dodaj do ulubionych
DEVELEY Premium Ketchup classic 300 g
Ważny do 24-07-2022
Dodaj do ulubionych
DEVELEY Premium Ketchup  pikantny 300 g
Ważny do 17-05-2022
Ważny do 30-03-2022
Dodaj do ulubionych
KOTLIN Ketchup łagodny 450 g
Ważny do 30-01-2022
Dodaj do ulubionych
KOTLIN Ketchup pikantny 450 g
Ważny do 30-01-2022
Dodaj do ulubionych
KOTLIN Ketchup z piekła rodem 450 g
Ważny do 30-01-2022
Dodaj do ulubionych
KOTLIN Ketchup czosnek-bazylia 450 g
Ważny do 28-02-2022
Ważny do 12-08-2022
Dodaj do ulubionych
DEVELEY Ketchup PREMIUM BIO 300 g
Ważny do 27-04-2022
Dodaj do ulubionych
WŁOCŁAWEK Ketchup pikantny 480 g
Ważny do 31-10-2021

Ketchup

Ketchup – sos z pomidorów uwielbiany na całym świecie. Keczup to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych na świecie dodatków stosowanych w kuchni. Idealnie współgra z gorącymi potrawami mięsnymi, frytkami i różnego rodzaju fast foodami – zapiekankami, hot-dogami i burgerami. Nadaje się także jako sos kanapkowy albo składnik domowego spaghetti. Bardzo często gości na talerzach jako dodatek do śniadań: parówek lub jajecznicy.Choć ketchup wynaleziony został przez Chińczyków (służył pierwotnie jako dodatek do potraw rybnych), za jego popularyzatora uważa się Amerykanina Henry’ego Heinza – założona przez niego marka (H. J. Heinz Company) do dzisiaj znana jest zresztą z produkowania tego wyjątkowego sosu.

Ketchup pikantny czy ketchup łagodny?

Ketchup jest bez wątpienia jednym z najbardziej podstawowych dodatków do grilla – oczywiście zaraz za kiełbaskami i boczkiem. Planując barbecue z przyjaciółmi czy rodziną, nie powinno zabraknąć go na liście zakupów. Ten pyszny, gęsty sos pomidorowy dostępny jest w całej gamie smaków – od łagodnego, przez ostry, aż po najbardziej pikantny. Każdy z nich znajduje swoich zwolenników, dlatego warto zaopatrzyć się nie w jeden, a w kilka rodzajów ketchupu.Swą barwę ketchup zawdzięcza wysokiej zawartości pomidorów, choć wbrew pozorom czerwony ketchup to nie jedyna dostępna jego wersja. W sklepach można znaleźć także zielony ketchup – przyrządzany z niedojrzałych odmian pomidorów.Wybór odpowiedniego ketchupu powinien być uzależniony od Twoich smakowych preferencji, a także tolerancji na ostre przyprawy. Łagodny ketchup potrafi wydobyć z dania jego aromat, nadając całości delikatnie pomidorowego smaku. Ketchup pikantny charakteryzuje się ostrzejszym smakiem, doskonale współgra z frytkami, hot-dogami i potrawami z grilla, ale zdecydowanie nie jest wyborem dla każdego. Dla miłośników naprawdę pikantnych smaków, przygotowaliśmy sos pomidorowy Bloody Marry z dodatkiem wódki i sosu Worcestershire.

Ketchup - zrób go sam!

Choć ketchup na ogół kupowany jest jako produkt gotowy, w plastikowej lub szklanej buteleczce, możesz przyrządzić go także w domowych warunkach. Im więcej pomidorów wykorzystasz, tym więcej witamin, minerałów i likopenu zapewnisz swojemu organizmowi. Wbrew pozorom, przygotowanie domowego ketchupu nie jest skomplikowane! Oto składniki, jakie będą Ci potrzebne (wszystkie znajdziesz w naszym asortymencie): +2 kg świeżych pomidorów, +1 duża cebula, +2 ząbki czosnku, +1 lub 2 papryczki chilli (w zależności od preferowanego poziomu ostrości), +3 lub 4 łyżeczki musztardy, +6 łyżeczek octu (jabłkowego lub winnego), +4 łyżeczki cukru, +4 łyżeczki oliwy z oliwek, +sól i pieprz.1. 2kg pomidorów sparz we wrzątku i obierz ze skórek, a następnie pokrój je w ćwiartki, usuwając twarde szypułki oraz gniazda nasienne. 2. Garnek z pokrojonymi pomidorami zagotuj na małym gazie, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zmielony czosnek i papryczkę chilli. 3. Do gotujących się składników dodaj musztardę, ocet i oliwę, doprawiając solą i pieprzem wg własnego uznania. 4. Całość gotuj przez 10 minut bez przykrycia, po tym czasie zmiksuj wszystko na puree. 5. Gotować jeszcze przez około 40 minut, aż ketchup będzie odpowiednio gęsty. 6. Domowy ketchup nadaje się do spożycia od razu po ostudzeniu. Jeśli chcesz zrobić zapasy, gorący ketchup przelej do wyparzonych słoików, zakręcając suchą zakrętką. Pamiętaj, aby spożyć go w chłodnym miejscu (w spiżarni lub lodówce) i spożyć w ciągu miesiąca.

Szeroki wybór ketchupów w sklepie Frisco.pl

Jeśli jesteś osobą zabieganą i zależy Ci na czasie, zakup gotowy ketchup powstały na bazie tradycyjnej receptury. W naszym asortymencie znajdziesz zarówno ketchup łagodny, jak i ketchup pikantny. W zależności od zapotrzebowania, oferujemy ketchup w opakowaniach różnej wielkości – największa, 700-gramowa butelka gwarantuje zapas ketchupu na długie tygodnie! Nie czekaj i już dziś dokonaj zakupu na Frisco.pl. Poczuj smak wyjątkowego, pomidorowego sosu.