W dziale
pasty kanapkowe i sałatki znajdziesz szeroki wybór
- Past rybnych
- Past mięsnych
- Past warzywnych
- Hummusów
- sałatek Pasty świetnie nadają się do smarowania kanapek, ale sprawdzą się także jako dip do ulubionych krakersów bądź jako składnik zimnych przystawek. Możesz przygotować z nich małe przekąski np. na bazie pumperniklu i warzyw. Wystarczy podzielić kromkę na 4 równe kawałki, posmarować wybraną pastą i udekorować kawałkiem papryki bądź pomidorkiem cherry. Ten przepis sprawdzi się na każdej imprezie. Kolejnym sposobem na udany wieczór z przyjaciółmi to podanie hummusu np. Trio firmy Florentin, w którym znajdują się aż trzy różne rodzaje przysmaku z ciecierzycy:
- Zwykły
- Z pomidorami
- Z kolendrą i cytryną
Hummus to popularne danie arabskie. Możesz jeść go do kanapek lub maczać w nim kawałki pokrojonych warzyw takich jak marchew, papryka, seler naciowy czy ogórek. Jeśli lubisz ryby to warto zapoznać się z szeroką ofertą firmy
Lisner, która w swoim asortymencie posiada przeróżne rodzaje past rybnych, np.
- Pastę kanapkową z łososiem i szczypiorkiem
- Pastę kanapkową z tuńczykiem i pomidorami
- Pastę krewetkową
- Pastę kanapkową z pstrąga
a także sałatki np. norweską z wędzonym łososiem. Jeśli wolisz
polską kuchnię, to proponujemy Ci tradycyjną sałatkę warzywną, która zachwyci domowym smakiem gotowanych warzyw i majonezu.