Kiełbasa wieprzowa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wędzona, dojrzewająca. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Plastry o średnicy ok. 40mm cięte nożem falistym, grubość plastrów ok. 2 mm zapakowane w prostokątne tacki z folii barierowej, termozgrzewalnej w atmosferze ochronnej.
Na przekroju widoczne mięso o barwie ciemno różowej do ciemnoczerwonej oraz charakterystyczna mozaika tłuszczowa o barwie tłuszczu białej do lekko kremowej, rozdrobnienie tłuszczu jednolite, powierzchnia plastra gładka i błyszcząca, dopuszczalne pojedyncze otwory powietrzne.
Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny surowej ,wędzonej, fermentowanej z wyczuwalnym smakiem ziół prowansalskich.
Plasterki salami cięte nożem falistym który nadaje im charakterystyczny kształt.
SOKOŁÓW Salami Chips Chipsy salami o smaku śródziemnomorskim