SMAKMAK
Placki ziemniaczane

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku - takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy, ile pracy musiała włożyć w nie babcia. Na szczęście Babcia Zosia zna sposób, jak przyrządzić to pracochłonne danie w zaledwie kilkanaście minut. Do przygotowania placków wykorzystała wyłącznie suszone ziemniaki. Wystarczy dodać do nich wodę i usmażyć, aby móc cieszyć się całym półmiskiem domowych, złocistych placków ziemniaczanych.
naturalne składniki
dla wegan
0% GMO
polska firma
20 min, na 12 placków
Placki ziemniaczane
Puree ziemniaczane z kawałkami boczku i grzankami
Puree ziemniaczane ze smażoną cebulką i grzankami
Puree ziemniaczane z boczkiem i cebulką w kubku
| Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zawartość 1 torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać 1 jajko.
2. Odstaw wszystko na 10 minut aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Gdy ciasto jest za gęste dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Rady Babci Zosi:
Placki ziemniaczane po usmażeniu zawsze odkładam na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaję z cukrem, kwaśną śmietaną lub z gulaszem.
SyS Blanka Sysiak
ul. Bobrowiecka 34a
05-502 Kamionka
ul. Bobrowiecka 34a
05-502 Kamionka
Dania Babci Zosi
| Marka | Dania Babci Zosi |
Nazwa funkcjonalnaPlacki ziemniaczane
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów