Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gyoza czyli pieróg japoński to pierożki z wegetariańskim nadzieniem z różnych warzyw. Smaż, Gotuj na parze lub przygotuj na patelni. Produkt głęboko mrożony.
marka nr 1 pierożków gyoza w Japonii*
*Źródło: Badanie Intage Inc. dotyczące sprzedaży chłodzonych i mrożonych produktów z segmentu rynku pierożków gyoza w okresie od 01/04/2015 do 31/03/2016, łącznie we wszystkich sieciach marketów detalicznych (hipermarkety, supermarkety) w Japonii
warzywa 55% (kapusta, groszek zielony, soja [edamame], marchew, biała rzodkiew)
mąka pszenna
woda
bułka tarta (maka pszenna, sól, drożdże)
sól
szpinak w proszku 0,6%
sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól)
gluten pszenny
czosnek granulowany
olej sezamowy
skrobia ziemniaczana
aromat naturalny (zawiera pszenicę)
imbir mielony
pieprz czarny
Alergeny, w tym zboża zawierające gluten, zaznaczone pogrubioną czcionką.
Produkt może zawierać jaja, skorupiaki.
Wymiar liczbowy 600
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 620
g
30
angielski
francuski
włoski
polski
portugalski
hiszpański
Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.
Smażyć w głębokim tłuszczu(Od postaci zamrożonej):Na głębokim oleju - smaż gyozę w temperaturze 170°C-180°C przez ok. 2,5 minuty.
Gotować we wrzątku(Od postaci zamrożonej):Gotowanie - gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie.
Smażyć w płytkim tłuszczu(Od postaci zamrożonej):Na patelni - rozgrzej 1 łyżkę oleju. Ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty. Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.
Gotować na parze(Od postaci rozmrożonej):Gotowanie na parze - gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.
Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia. Przechowywać w temperaturze *(-6°C): 1 tydzień / **(-12°C): 1 miesiąc / ***(-18°C): do daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości podana wzdłuż pionowemu zgrzewu opakowania.
Na rozgrzaną patelnię wlać 15 ml oleju, zmazyć pod przykryciem 2 minuty, następnie dolać 60 ml wody i dusić kolejne 2 minuty, odkryć i smażyć 1 minutę do odparowania wody.
Ajinomoto
Marka | Ajinomoto |
Wyprodukowano w Polsce
Ajinomoto Foods Europe S.A.S.
153 Rue de Courcelles 75017 Paris France
Wyprodukowano dla Ajinomoto Foods Europe S.A.S. 153 Rue de Courcelles 75017 Paris France
Ajinomoto Foods Europe S.A.S. 153 Rue de Courcelles 75017 Paris France