100% NATURALNE CHORIZO Z LA RIOJA .
• Chorizo w formie podkowy („chorizo sarta”), jest tradycyjnym chorizo z regionu La Rioja, znanego też z win.
• Artysan produkuje chorizo tradycyjnie, poprzez stosowanie wyłącznie mięsa wieprzowego, papryki, czosnku oraz soli.
• Cała produkcja chorizo Artysan posiada certyfikaty Chronionego Oznaczenia Geograficznego oraz Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności.
Wędliny Artysan wyprodukowane są z wieprzowiny Duroc, które są hodowane w naszych własnych gospodarstwach.
• Świnie Duroc to rasa pomiędzy białą świnią a świnią rasy iberyjskiej.
• Mięso jest gładkie, twardy o zwartej strukturze, ze zdrowym wyglądem oraz kolorem.
• Mięso z wieprzowiny Duroc charakteryzuje się marmurkowym tłuszczem śródmięśniowym, najważniejszym ze względów sensorycznych, co zapewnia większą soczystość oraz delikatność, lepszy smak niż innych mięs.
ARTYSAN Chorizo Duroc ekstra łagodne sarta