PRYMAT
Gorczyca biała (cała)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dziś wciąż jest jedną z najpopularniejszych przypraw świata i kochamy ją za jej wspaniały smak. Dzięki swojej słodko-ostrej nucie stanowi doskonały dodatek do kapusty kiszonej, kwaszonych ogórków czy buraczków. Wielu z nas nie wyobraża sobie domowego bigosu czy porcji gołąbków bez szczypty zmielonej gorczycy. Jednak nie tylko sałatki, zupy czy gulasze zawdzięczają tej przyprawie swój wyjątkowy smak. Czy próbowałeś stworzyć swoją własną mieszankę przypraw do mięs z białą gorczycą? Może stanowić doskonałą, zdrową alternatywę dla sosów i tłustych marynat. Co więcej, możesz przyprawiać posiłki po swojemu – zacznij od gorczycy, a następnie dodaj ulubione zioła i przyprawy.
100 % smaku i aromatu
Gorczyca biała (cała)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Galeo
Marka | Galeo |
Gorczyca pochodzi z południowej Europy i była wykorzystywana kulinarnie już w starożytności. Przyprawą są nasiona rośliny. Są one również podstawowym składnikiem musztard. Gorczyca biała Galeo ma ostry, palący smak. Polecana jest do przyprawiania marynat i pikli warzywnych, które dodatkowo zabezpiecza przed zepsuciem. Doskonale aromatyzuje dania z mięs (w tym wędliny), drobiu, ryb i warzyw. W postaci zmielonej zaostrza smak surówek oraz sosów. Dodaje się ją na początku gotowania.
Przepisy oraz informacje o aktualnych promocjach znajdziesz na www.galeo.pl
Papryka pieczona w cieście francuskim Danie dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 50 min. - 4 papryki - 2 cebule - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 jajko - produkty Galeo: 3 łyżeczki gorczycy, 1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka tymianku, pieprz czarny mielony - olej - sól Cebule pokroić w piórka, papryki w grube paski, podsmażyć razem na oleju, dodać gorczycę, czosnek, tymianek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na osiem części, nałożyć paprykę, zawinąć w koperty, posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok. 20 min. w temp. 180 °C.