SORENTI
Makaron tagliatelle z pszenicy durum z sepią
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tagliatelle to szeroki, płaski makaron, który swoją delikatną teksturą i eleganckim wyglądem wprowadza włoski akcent do każdej kuchni. Jest to wyjątkowy makaron o głębokiej czarnej barwie, uzyskanej dzięki dodaniu atramentu z sepii. Doskonale komponuje się z owocami morza, rybami oraz kremowymi sosami, tworząc potrawy pełne elegancji i wyrafinowania.
Makaron tagliatelle z pszenicy durum z sepią
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Makaron gniazda wstążki (nidi tagliatelline)
Zagotowac wode z dodatkiem soli
w proporcji 1 litr wody na 100 g
makaronu.
2. Do gotujacej wody wrzucac
stopniowo makaron, nie
przerywajac wrzenia.
3. Gotowac 5-7 minut na słabym
ogniu, od czasu do czasu mieszajac.
4. Po ugotowaniu makaron
odcedzic i podawac.
Dokładny czas gotowania
dostosowac do indywidualnych
preferencji co do twardosci
ugotowanego makaronu.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów