Wrapy ze Sznyclem, colesławem i pikantnym majonezem
ROZGRZEJ PIEKARNIK
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Posiekaj kapustę, marchewkę i jabłko w cieniutkie paski lub użyj mandoliny.
ZAMARYNUJ WARZYWA I PRZYGOTUJ SOS
Pokrojone warzywa ułóż w oddzielnych pojemniczkach, dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Pozostaw do „marynowania” przez 15 minut. Przygotuj sos mieszając majonez, jogurt, syrop imbirowy i płatki chili. Dodaj sok z cytryny do smaku.
UPIECZ SZNYCLE
Przygotuj sznycle zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podgrzej w piekarniku tortille.
ZWIŃ SWOJE WRAPY I ROZKOSZUJ SIĘ SMAKIEM!
Tortille posmaruj sosem i dodaj kapustę, jabłko i marchewkę. Sznycle pokrój w paseczki, połóż na warzywach i dodaj jeszcze troszkę sosu. Zwiń wrapy i zajadaj!
Pożywna miska z Burgerem Sensational
PRZYGOTUJ I UPIECZ BATATY
Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Obrane i pokrojone w cząstki bataty ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą i dopraw solą, pieprzem i piecz przez ok. 15 minut.
PRZYGOTUJ BÓB
Blanszuj bób przez 1 minutę. Opłucz go pod zimną wodą i ponownie zakryj. Następnie obierz bób. Wbij paznokieć w bób i wyciśnij fasolkę. Odstaw na bok.
POKRÓJ KAPUSTĘ
Czerwoną kapustę pokrój w cienkie paski i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
PRZYGOTUJ KOMOSĘ
Wypłucz komosę i gotuj ją w 200 ml wody, aż woda wyparuje.
USMAŻ CIECIERZYCĘ!
Podsmaż ciecierzycę na niewielkiej ilości oleju przez około 4 minuty. Dodaj ras el hanout (przyprawy) i smaż jeszcze chwilę.
USMAŻ BURGERY
Przygotuj Sensational Burgery od Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw do smaku.
POŁĄCZ WSZYSTKIE SKŁADNIKI. SMACZNEGO!
Pomidory przekrój na pół. Rozłóż komosę ryżową i szpinak w miseczkach. Dodaj batata, czerwoną kapustę, ciecierzycę, bób, rukolę i po dużej łyżce hummusu. Burgery pokrój w paski i ułóż na wierzchu. Udekoruj sezamem, pestkami granatu i cytryną.
Sałatka z komosy ryżowej z Falafelem od Garden Gourmet
UGOTUJ KOMOSĘ RYŻOWĄ
Wymieszaj kilka łyżek oliwy z oliwek z nieugotowana komosa ryżowa. Zalej wrzątkiem lub ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu i pozwól jej nasiąknąć.
PRZYGOTUJ BAZĘ DO SAŁATKI
Cebulę dymkę pokrój w cienkie krążki i dodaj kilka liści mięty. Komosę ryżową wymieszaj widelcem i dopraw skórką z cytryny, sokiem, solą i pieprzem. Dodaj cebulę dymkę, miętę, szpinak i pestki granatu.
PRZYGOTUJ FALAFELE
Upiecz falafele zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
ZRÓB DRESSING
Wymieszaj harissę z melasą z granatów i sokiem z cytryny i oliwa z oliwek.
POŁĄCZ WSZYSTKO I GOTOWE. SMACZNEGO!
Nałóż sałatkę do miski. Rozłóż falafele na wierzchu i skrop dressingiem. Udekoruj dodatkowo cienko pokrojoną dymką i miętą.