Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie

Grillowany bakłażan z czosnkiem

Składniki:
  • bakłażan - 2 sztuki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 6 łyżek
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • sól - 1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
  1. Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i odstaw na 20 minut. Przyciśnij je talerzykiem lub deską, aby pozbyć się nadmiaru wody.
  2. Obsusz bakłażana na ręczniku papierowym, skrop go oliwą i oprósz przyprawą Knorr.
  3. Dodaj posiekany czosnek i smaż plastry bakłażana na grillu, aż się zarumienią. Podawaj je z sosem jogurtowym lub serowym.


Pieczona dorada z grilla

Składniki:
  • dorada - 4 sztuki
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 4 łyżki
  • Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr - 4 łyżki
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • kolendra świeża - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sok z 0,5 cytryny
  • czosnek - 4 ząbki

Sposób przygotowania:
  1. Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Potem opłucz a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Z obu stron ponacinaj ryby w poprzek, skrop oliwą, sokiem z cytryny i oprósz przyprawą Knorr. Czosnek pokrój w cienkie plasterki i włóż do środka każdej z nich.
  2. Ryby ułóż na aluminiowej taczce lub umieść w specjalnym ruszcie do ryb i połóż na rozgrzanym grillu. Piecz przez ok. 20-25 minut obracając co jakiś czas.
  3. Paprykę, cebulę oraz pomidora pokrój w drobną kostkę. Kolendrę pokrój drobno i dodaj do warzyw. Warzywa połącz z ketchupem i dokładnie wymieszaj. Upieczoną rybę wyłóż na talerz, podawaj z sałatą.


Tortilla z kurczakiem z grilla

Składniki:
  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 2 łyżeczki
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • żółty ser tarty - 4 łyżki
  • placki tortilli - 4 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
  1. Umyte i osuszone piersi pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i skrop 2 łyżkami oliwy. Wymieszaj.
  2. Paprykę i cebulę również pokrój w paski.
  3. Na rozgrzanej patelni usmaż mięso z warzywami. Następnie odstaw na 5 minut, aby farsz wystygł. Po tym czasie wymieszaj go z serem.
  4. Farsz nałóż na placki tortilli. Zwiń jak naleśniki, zaczynając od zawinięcia boków do środka tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
  5. Tortille opiekaj na rozgrzanym grillu po 3-4 minuty z każdej strony, aż ser w środku się rozpuści. Podawaj z kwaśną śmietaną i sałatą. Jeśli lubisz ostre i aromatyczne potrawy, możesz dodać do farszu papryczkę chili oraz pokrojoną świeżą kolendrę.


Szybka sałatka na grilla

Składniki:
  • pomidory - 3 sztuki
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • ogórki - 2 sztuki
  • mix sałat - 1 opakowanie
  • kapary - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ser feta - 1 opakowanie
  • oliwa z pestek dyni - 3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
  1. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek dyni i trzema łyżkami wody.
  2. Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, dodaj pokrojone na ćwiartki rzodkiewki, pomieszaj z sałatą i dresingiem.
  3. Całość przełóż do odpowiedniej salaterki posyp po wierzchu pokruszonym serem feta i kaparami.


Greckie pity z grillowaną papryką, serem Halloumi i sosem czosnkowym

Składniki:
  • chlebki pita - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem - 4 łyżki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • sałata lodowa kilka liści
  • rukola - 1 garść
  • ser halloumi - 100 gramów
  • czarne oliwki - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
  1. Chlebki pita opiecz z obu stron na suchej rozgrzanej patelni. Gdy „napęcznieją” zdejmij je i rozetnij każdy z nich tak, aby powstały kieszonki.
  2. Paprykę przekrój na pół, wytnij gniazdo, skrop oliwą i opiecz na grillu. Ser pokrój w grube plastry i również zgrilluj z obu stron.
  3. Opieczoną paprykę pokrój w cienkie paski, ser również pokrój na mniejsze kawałki. W misce połącz paprykę, ser, krążki cebuli, oliwki oraz rukolę i pokrojone liście sałaty lodowej.
  4. Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Dodaj do pokrojonych składników. Sałatkę wymieszaj.
  5. Przygotowaną sałatkę nałóż do rozkrojonych chlebków a następnie ułóż je na rozgrzanym grillu i opiekaj po 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem rozchyl chlebki i polej sosem Hellmann’s Czosnkowym. Gotowe!


Klasyczny burger wołowy

Składniki:
  • wołowina część chuda (udziec lub rostbef) - 700 gramów
  • wołowy łój (lub tłusta wołowina do zmieszania z chudą) - 100 gramów
  • Sos Hellmann's Chunky Burger - 6 łyżek
  • Przyprawa do mięsa mielonego - 3 łyżeczki
  • bułki do burgerów z sezamem - 6 sztuk
  • ser żółty cheddar - 6 plastrów
  • plastry boczku wędzonego - 12 sztuk
  • listki sałaty lodowej - 6 sztuk
  • pomidory - 2 sztuki
  • korniszony - 6 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
  1. Wołowinę razem z łojem zmielić na grubych oczkach maszyny do mielenia mięsa.
  2. Mięso razem z Przyprawą do mięsa mielonego Knorr wyrób ręką i uformuj okrągłe hamburgery o masie około 120 g. Hamburgery powinny mieć średnicę co najmniej 10 cm i być grube na około 2 cm.
  3. Kotlety wrzuć bezpośrednio na dobrze rozgrzany ruszt grillowy. Grilluj około 15 minut, w zależności od stopnia wysmażenia.
  4. Po 15 minutach hamburger powinien być już dobrze wysmażony. W końcowej fazie grillowania na hamburgera połóż plaster sera, aby nieco się roztopił. Równocześnie razem z mięsem grilluj plastry boczku, najlepiej na aluminiowej tacce. Boczek grilluj, aż będzie chrupiący.
  5. W międzyczasie przygotuj bułki: przekrój je na pół, opiecz na grillu i posmaruj z obu stron sosem Hellmann's. Na górną część bułki ułóż liść sałaty lodowej, plaster cebuli i gruby plaster pomidora.
  6. Na dolną część bułki połóż zgrillowanego burgera z serem i przykryj go dwoma plastrami chrupiącego boczku. Kanapkę przykryj górną częścią bułki z sałatą, cebulą i pomidorem. Żeby kanapka się nie rozpadła, przekłuj ją wykałaczką z korniszonem i oliwką.


Pałki z kurczaka w śliwkowej marynacie

Składniki:
  • pałki z kurczaka - 12 sztuk
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 50 mililitrów
  • Przyprawa grubomielona orientalna Knorr - 2 łyżeczki
  • ocet ryżowy - 2 łyżki
  • powidła śliwkowe - 3 łyżki
  • starty imbir - 1 łyżka
  • sos sojowy - 50 mililitrów
  • kolendra - 1 pęczek
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
  1. Umyj i osusz pałki z kurczaka. W misce pomieszaj oliwę, ocet ryżowy, sos sojowy, przyprawę Knorr, powidła śliwkowe, imbir, posiekaną kolendrę oraz drobno pokrojoną papryczkę chilli.
  2. W tak przygotowanej marynacie umieść pałki z kurczaka na około 12 godzin. Całość umieść w chłodnym miejscu.
  3. Po tym czasie kurczaka grilluj na średnio rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach, pod przykryciem przez około 40 minut. Udka cały czas przekręcaj i smaruj je marynatą co jakiś czas.


Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Składniki:
  • pierś z kurczaka - 3 sztuki
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr – 3 łyżeczki
  • ananas świeży - 1 sztuka
  • sos sweet chilli - 100 mililitrów
  • świeża kolendra - 0.5 pęczka
  • masło - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki
  • czerwona cebula - 2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
  1. Piersi osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę 2 x 2 cm. Przyprawę Knorr połącz z olejem i wymieszaj – w powstałej marynacie zanurz kawałki kurczaka.
  2. Ananasa i cebulę pokrój w jednakowej wielkości kostkę, a następnie nabijaj na drewniane patyki na przemian z mięsem. Jednak uprzednio patyki namocz na kilka minut w wodzie – nie będą się palić na grillu.
  3. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i smaż przez 15 minut obracając co chwilę.
  4. W tym czasie sos sweet chilli podgrzej w rondelku, dodaj masło oraz pokrojoną drobno kolendrę. Gotowe szaszłyki ułóż na półmisku, polej sosem chilli i podawaj.


Szaszłyki z kiełbasą i pieczarkami

Składniki:
  • kiełbasa np. śląska - 600 gramów
  • pieczarki - 16 sztuk
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 4 łyżki
  • Przyprawa Grubo Mielona Pikantna Knorr - 1 łyżeczka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • zielone oliwki - 15 sztuk
  • olej roślinny - 1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
  1. Kiełbasę pokrój w ok. 1 cm grubości talarki. Czerwoną cebulę pokrój w cząstki a pieczarki przekrój na pół. Warzywa połącz z olejem i Przyprawą do grilla Knorr i dokładnie wymieszaj.
  2. Na patyki szaszłyków nadziewaj talarek kiełbasy, cebulkę, pieczarkę i oliwkę. Nadziewaj tak aby na szaszłyku były co najmniej po trzy składniki każdego rodzaju.
  3. Szaszłyki grilluj na tackach aluminiowych, na średnio rozgrzanym grillu około 20 minut, przekręcając je co jakiś czas. Gotowe szaszłyki podawaj z sosem ketchupem Hellmann‘s.


Kaszanka grillowana w cebuli

Składniki:
  • duże cebule - 8 sztuk
  • kaszanka - 3 sztuki
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 2 łyżeczki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka
  • olej roślinny - 3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • ser wędzony - 2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
  1. Z nieobranej cebuli zetnij z góry ok. 2 cm. Łyżką wydrąż cebule tak aby zostały dwie warstwy.
  2. Kaszankę obierz i rozdrobnij widelcem. Cebulę wydrążoną ze środka pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Do cebuli dorzuć kaszankę i smaż ją chwilę aż zupełnie się rozpadnie. Następnie dodaj ketchup Hellmann's, dzięki niemu kaszanka będzie bardziej soczysta. Na końcu dodaj drobno pokrojone jabłko. Farsz dopraw do smaku majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr.
  3. Do farszu dodaj część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieść w cebulach. Górę posyp startym serkiem wędzonym.
  4. Cebule piecz na grillu pod przykryciem około 30 minut, tak aby kaszanka była ciepła.


Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store