WINIARY
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 13,99 zł
Barszcz czerwony z uszkami z farszem grzybowym
1. Z mąki, jajka, oleju i wody zagnieć w misce ciasto powinno być elastyczne i dość sprężyste. Jeśli jest za twarde – dolej wody, jeśli za rzadkie – podsyp mąką. 2. Grzyby ugotuj w małej ilości wody, aż będą miękkie. Ostudź, odcedź i bardzo drobno posiekaj. 3. Drobniutko posiekaj cebule i tymianek. 4. Na patelni rozpuść masło, dodaj cebulę, tymianek i przesmażaj, aż cebula się zeszkli. 5. Następnie dodaj posiekane grzyby, dopraw solą i pieprzem i przesmaż razem mieszając około 5 minut. 6. Gdy tak przygotowany farsz ostygnie, dodaj do niego bułkę tartą i wymieszaj. 7. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj kieliszkiem małe placuszki. 8. Nakładaj na nie farsz i lep uszka. 9. Gotowe uszka ugotuj w osolonym wrzątku i wyjmuj łyżką cedzakową, kiedy wypłyną. 10. Przygotuj Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY według przepisu na opakowaniu. 11. Podawaj barszcz z uszkami.
1. Ugotowane warzywa oraz jajka, ogórki kiszone i jabłko pokrój w kostkę. Cebulę lub por drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. 2. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw solą i pieprzem. 3. Sałatkę jarzynową przełóż do plastikowego lub szklanego naczynia w kształcie kwadratu, wypełniając je po brzegi. Wyrównaj powierzchnię, lekko dociśnij i wstaw do lodówki na kilka godzin. Dzięki temu nie tylko smaki się ze sobą dobrze połączą, ale całość będzie łatwiej przełożyć na talerz. 4. Po kilku godzinach wyjmij pojemnik z lodówki i połóż na nim talerz spodem do góry. Ostrożnym, ale zdecydowanym ruchem obróć oba naczynia i delikatnie ściągnij pojemnik, w którym była sałatka. 5. Tak przygotowaną sałatkę możesz ozdobić kokardą z cienkich plasterków cukinii lub ogórka, porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, gałązkami rozmarynu lub innych świeżych ziół, gwiazdką anyżu, pokrojoną na połówki żurawiną i ziarenkami czerwonego pieprzu.
1. Grzyby mrożone dokładnie odsącz z płynu. Pokrój razem z pieczarkami w plastry. Por, tylko białą część, pokrój w półplasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. 2. Grzyby wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem i smaż, aż stracą część wody i objętość. Powinny się również odrobinę zarumienić. Zdejmij z patelni. 3. Na tej samej patelni z dodatkiem oleju obsmaż por, aż zrobi się miękki i rumiany. Dodaj szpinak oraz czosnek i smaż ok. 1 min, mieszając. Dodaj grzyby i smaż całość ok. 5 min. Dopraw bulionem warzywnym WINIARY oraz solą i pieprzem. 4. Natkę pietruszki i tymianek posiekaj i dodaj do grzybów razem z bułką tartą i całość wymieszaj. 5. Ciasto francuskie rozłóż płasko na blacie. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i na połowie ułóż farsz z grzybów. Całość zwiń w ciasną roladę. Roladę możesz upiec w całości lub od razu w 2-3 cm porcjach. 6. Wierzch ciasta posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 45 min (lub krócej, jeśli pieczemy w kawałkach - takie kawałki ponownie można ułożyć na stole w formie rolady). 7. Upieczoną roladę podawaj z sosem tatarskim WINIARY.
1. Pierś z indyka umyj i osusz, a następnie przetnij ostrym nożem wzdłuż, do około 3 cm głębokości – tak, aby filet rozłożył się na pół. Dopraw solą, pieprzem i posmaruj wewnątrz musztardą. 2. Orzechy włoskie praż przez ok. 5 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C lub na patelni. Uprażone orzechy posiekaj. Dodaj do nich posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w paski morele. Płatki owsiane praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 min. 3. Cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni z olejem. Wymieszaj z bakaliami i prażonymi płatkami owsianymi, a następnie dopraw wszystko solą i pieprzem. 4. Na przekrojonej piersi z indyka ułóż farsz, po czym zwiń tak, aby farsz znajdował się w środku. Posmaruj z wierzchu musztardą i posyp listkami tymianku. 5. Tak przygotowaną pieczeń owiń dokładnie plastrami wędzonego boczku i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30-45 min. 6. Sos pieczeniowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po zagotowaniu, dopraw go listkami świeżego tymianku. 7. Pieczeń podawaj na ciepło z dodatkiem sosu pieczeniowego.
1. Przygotuj spód ciasta: dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Z zewnątrz formę owiń folią aluminiową, aby w trakcie pieczenia nie wyciekło masło. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Ciastka zmiel w malakserze lub pokrusz na ciasteczkową mączkę. Połącz z roztopionym masłem, wymieszaj na konsystencję mokrego piasku. Dno i boki tortownicy wyłóż ciasteczkową masą, dociśnij. Wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. 2. Przygotuj masę: do większej miski przełóż ser, śmietankę, mleko (300ml), jajka, cukier, proszek budyniowy (2 opakowania) oraz mąkę. Zmiksuj krótko wszystkie składniki, tylko do połączenia masy, która powinna być aksamitna i bez grudek. Wylej na podpieczony wcześniej spód. 3. Sernik piecz przez 70 minut w 170 stopniach C (grzanie góra-dół). Na dnie piekarnika ustaw jednocześnie naczynie żaroodporne z zimną wodą. Jeżeli sernik przyrumieni się zbyt mocno, przykryj go folią aluminiową i kontynuuj pieczenie. 4. Studź przez 45 minut przy otwartych drzwiach piekarnika. Pozostaw do przestygnięcia. 5. Ugotuj jeden budyń według wskazówek na opakowaniu, wykorzystując tylko 400 ml mleka. Jeszcze ciepły budyń wymieszaj z mascarpone. 6. Udekoruj wierzch sernika kremem z budyniu i mascarpone oraz ulubionymi owocami lub dodatkami. Przed podaniem przechowuj w lodówce minimum 4 godziny.
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 13,99 zł
Majonez z olejem awokado
Najniższa cena: 11,49 zł
Majonez dekoracyjny
Najniższa cena: 6,99 zł
Majonez dekoracyjny
Majonez delikatny
Najniższa cena: 8,99 zł
Majonez z Omega 3:6
Najniższa cena: 9,99 zł
Majonez lekki
Majonez wegański
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos czosnkowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Sos tatarski
Najniższa cena: 6,99 zł
Sos boloński
Ketchup łagodny
Ketchup pikantny
Rosół drobiowy (6 kostek)
Najniższa cena: 2,99 zł
Barszcz czerwony (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,25 zł
Żurek (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Sos pieczarkowy
Najniższa cena: 2,99 zł
Barszcz biały (na 4 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami + WORECZEK DO PIECZENIA
Sos pieczeniowy ciemny
Najniższa cena: 2,49 zł
Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
Sos pieczeniowy jasny
Rosół z kury z makaronem (instant)
Barszcz czerwony z grzankami (instant)
Soczystego kurczaka po meksykańsku + WORECZEK DO PIECZENIA
Sos grzybowy
Najniższa cena: 2,85 zł
Sos śmietanowo-koperkowy
Najniższa cena: 2,99 zł
Zapiekankę serową
Barszcz czerwony ekspesowy (na 5 porcji)
Najniższa cena: 2,25 zł
Pomysł na Curry (Z tego co zostało)
Zupa grochowa z grzankami (instant)
Kurczaka w sosie serowym
Kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą
Spaghetti 4 sery
Pomysł na Leczo (z tego co jest pod ręką)
Gulasz (z tego co się nawinie)
Spaghetti Po Bolońsku
Spaghetti Carbonara
Garnek chłopski
Sycący makaron z ciągnącym serem (mac&cheese)
Zupa borowikowa
Spaghetti bolognese
Spaghetti po neapolitańsku
Nudle smak słodkie chili
Najniższa cena: 5,99 zł
Nudle smak sezamowy kurczak
Najniższa cena: 5,99 zł
Nudle smak klasyczny teriayki
Najniższa cena: 5,99 zł
Smażone nudle o smaku teriyaki
Najniższa cena: 8,99 zł
0% taniej
Smażone nudle o smaku kaczki
Najniższa cena: 11,79 zł
24% taniej
Smażone nudle o smaku kurczaka
Najniższa cena: 11,79 zł
24% taniej
Bulion wołowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Bulion drobiowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Bulion warzywny
Najniższa cena: 6,99 zł
Rosół drobiowy (12 kostek)
Najniższa cena: 4,79 zł
10% taniej
Rosół wołowy (6 kostek)
Najniższa cena: 2,79 zł
Rosół wołowy (12 kostek)
Najniższa cena: 4,79 zł
10% taniej
Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym (12 kostek)
Najniższa cena: 3,99 zł
8% więcej
Bulion grzybowy z borowikami (6 kostek)
Najniższa cena: 4,99 zł
Galaretka o smaku truskawkowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Galaretka o smaku poziomkowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,15 zł
Galaretka o smaku agrestowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Galaretka przezroczysta o smaku winogronowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Galaretka o smaku wiśniowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,79 zł
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Galaretka o smaku truskawkowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Kisiel o smaku malinowym (z cukrem) bezglutenowy
Kisiel o smaku truskawkowym (z cukrem) bezglutenowy
Kisiel o smaku żurawinowym bezglutenowy z cukrem
Kisiel o smaku cytrynowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 2,29 zł
26% taniej
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,95 zł
24% taniej
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Budyń o smaku czekoladowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku waniliowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku śmietankowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku truskawkowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku malinowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Budyń o smaku wiśniowym (z cukrem) bezglutenowy
Najniższa cena: 1,49 zł