MOSSO
Przecier ogórkowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ogórki mają niewiele witamin, ale są dobrym źródłem soli mineralnych, a jedzone ze skórką, jak np. nasze kiszone, dodatkowo wzbogacają dietę o błonnik. Występujący w ogórkach krzem jest ważny dla zdrowia włosów i paznokci.
Nasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak.
Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem.
Głównym przeznaczeniem naszego przecieru to zupa ogórkowa, której przygotowanie z naszym przecierem może zająć 15 min. Przecier nadają się również do przygotowania sosu ogórkowego czy jako składnik sałatek warzywnych. Można podać go, jako porcję warzyw do obiadu np. dla małych dzieci, które mogą mieć jeszcze problem z pogryzieniem całych ogórków.
ogórki kwaszone (ogórki, woda, sól, koper, chrzan), marchew. Może zawierać śladowe ilości gorczycy
Przecier ogórkowy
Przecier z ogórków kiszonych BIO
Przecier ogórkowy
Powidła śliwkowe bez cukru
Najniższa cena: 14,99 zł
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Jabłka bez dodatku cukru
Najniższa cena: 14,65 zł
Zupa ogórkowa bezglutenowa
Żur na zakwasie (niepasteryzowany)
Kapuśniak
Najniższa cena: 22,99 zł
Barszcz biały na zakwasie (niepasteryzowany)
Najniższa cena: 11,49 zł
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Konfitura malinowa
Najniższa cena: 13,99 zł
Przecier pomidorowy
Rosół warzywny bezglutenowy
Konfitura truskawkowa
Najniższa cena: 13,99 zł
Sos pomidorowy z czosnkiem (bez dodatku cukru)
Buraczki tarte
Syrop malinowy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu przechowywać w lodówce.