Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

KUPIEC Otręby pszenne 150 g

Otręby pszenne

Kupiec - Otręby pszenne 150g. Zawierają wiele potrzebnych witamin.
FriscoNowy, zapakowany
0,00
za 1 szt. / 150 g
0,00 / kg
EAN: 5902172001081
produkt wycofany
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Zarodki to źródło życia zbóż. Stanowią najcenniejszą część przemielonego ziarna pszenicy.
Skoncentrowane są w nich wszystkie składniki potrzebne do rozwoju całej rośliny. Stanowią więc bogate źródło witamin B i E oraz potasu, fosforu, cynku i magnezu. Regulują działanie systemu nerwowego i podnoszą odporność immunologiczną organizmu.
Działają odmładzająco, obniżają ciśnienie krwi i zapobiegają osteoporozie.Źródło witamin B1, B3, B6 i E. Źródło błonnika.

Składniki

Pokaż

Składniki

otręby pszenne 100%

Zalecenia dla alergików

Pszenica: Zawiera

Oznakowanie alergenów

Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowyJedna porcja dostarcza (~6 g):w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal
Wartość energetyczna67 kJ1.00
*% RWS*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowy100 g 1 porcja (~6 g)*% RWS w porcji (~6 g)
Wartość energetyczna 1118 kJ67 kJ1%
Wartość energetyczna 269 kcal16 kcal
Tłuszcz 4,6 g0,3 g0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g<0,1 g0%
Węglowodany 20 g1,2 g0%
w tym cukry 2,4 g<0,5 g0%
Błonnik 42 g2,5 g-
Białko 16 g1 g2%
Sól 0,02 g<0,01 g0%
Witaminy i składniki mineralne:
Witamina E 3,81 mg 32%**0,23 mg2%**
Tiamina 0,96 mg 87%**0,06 mg5%**
Niacyna 8,89 mg 56%**0,53 mg3%**
Witamina B6 1,33 mg 95%**0,08 mg6%**
Kwas foliowy 260 µg 130%**15,6 µg8%**
Potas 1121 mg 56%**67,26 mg3%**
Wapń 119 mg 15%**7,14 mg1%**
Fosfor 1276 mg 182%**76,56 mg11%**
Magnez 490 mg 131%**29,4 mg8%**
Żelazo 14,9 mg 106%**0,89 mg6%**
Cynk 8,85 mg 89%**0,53 mg5%**
Miedź 0,95 mg 95%**0,06 mg6%**
Mangan 10 mg 500%**0,6 mg30%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Opakowanie zawiera 25 porcji

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

150

Jednostka

g

Waga brutto: 160

Wymiar liczbowy: 150

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

25

Użycie

Opakowanie zawiera 25 porcji

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Informacje o recyklingu

Opakowanie: Nadające się do recyklingu

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

angielski

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

Jedna porcja dostarcza (~6 g): energia 67 kJ 16 kcal 1%* w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal *% RWS * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Przepisy

Przepis na: Ciasteczka z otrąb pszennych Składniki: 200 g otrąb pszennych, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g orzechów laskowych, 100 g sezamu, 60 g suszonych owoców goji, 2 jajka, 300 ml mleka, 150 g miodu, 50 g masła. Sposób przygotowania: Otręby wymieszać z mąką pszenną i proszkiem. Na suchej patelni podprażyć orzechy laskowe, posiekać i dodać do mąki. Podobnie podprażyć sezam i dodać do otrębów. Dodać owoce goji. Jajka wymieszać z mlekiem. Miód i masło lekko podgrzać na patelni i razem z mlekiem i jajkami dodać do suchych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Rozgrzać piekarnik do 180°C, piec pojedynczo blachy na środkowym poziomie przez około 12-14 minut.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Otręby pszenne to produkt otrzymany z przemiału ziarna pszenicy. Stanowią źródło błonnika, witamin i składników mineralnych. Warto spożywać otręby pszenne, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku.

Cechy

wysoka zawartość błonnika

wspaniały dodatek do: jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek

Marka

Kupiec

Marka: Kupiec

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Otręby pszenne

O marce

#ZdrowaRadoscZycia

O producencie

Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Oświadczenia żywieniowe

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego!

Logotypy stron trzecich - pozstały tekst

Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów

Adres zwrotny

Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Email kontaktowy

kupiec@kupiec.pl

Adres internetowy

www.kupiec.pl