Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

KUPIEC Otręby pszenne 150 g

Otręby pszenne

Data ważności: 30-01-2019
Kupiec - Otręby pszenne 150g. Zawierają wiele potrzebnych witamin.
FriscoNowy, zapakowany
2,19
za 1 szt. / 150 g
14,60 / kg
EAN: 5902172001081
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Zarodki to źródło życia zbóż. Stanowią najcenniejszą część przemielonego ziarna pszenicy.
Skoncentrowane są w nich wszystkie składniki potrzebne do rozwoju całej rośliny. Stanowią więc bogate źródło witamin B i E oraz potasu, fosforu, cynku i magnezu. Regulują działanie systemu nerwowego i podnoszą odporność immunologiczną organizmu.
Działają odmładzająco, obniżają ciśnienie krwi i zapobiegają osteoporozie.Źródło witamin B1, B3, B6 i E. Źródło błonnika.

Składniki

Pokaż

Składniki

otręby pszenne 100%

Zalecenia dla alergików

Pszenica: Zawiera

Oznakowanie alergenów

Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Składnik pokarmowyJedna porcja dostarcza (~6 g):w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal
Wartość energetyczna67 kJ1.00
*% RWS*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowy100 g 1 porcja (~6 g)*% RWS w porcji (~6 g)
Wartość energetyczna 1118 kJ67 kJ1%
Wartość energetyczna 269 kcal16 kcal
Tłuszcz 4,6 g0,3 g0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g<0,1 g0%
Węglowodany 20 g1,2 g0%
w tym cukry 2,4 g<0,5 g0%
Błonnik 42 g2,5 g-
Białko 16 g1 g2%
Sól 0,02 g<0,01 g0%
Witaminy i składniki mineralne:
Witamina E 3,81 mg 32%**0,23 mg2%**
Tiamina 0,96 mg 87%**0,06 mg5%**
Niacyna 8,89 mg 56%**0,53 mg3%**
Witamina B6 1,33 mg 95%**0,08 mg6%**
Kwas foliowy 260 µg 130%**15,6 µg8%**
Potas 1121 mg 56%**67,26 mg3%**
Wapń 119 mg 15%**7,14 mg1%**
Fosfor 1276 mg 182%**76,56 mg11%**
Magnez 490 mg 131%**29,4 mg8%**
Żelazo 14,9 mg 106%**0,89 mg6%**
Cynk 8,85 mg 89%**0,53 mg5%**
Miedź 0,95 mg 95%**0,06 mg6%**
Mangan 10 mg 500%**0,6 mg30%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Opakowanie zawiera 25 porcji

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

150

Jednostka

g

Waga brutto: 160

Wymiar liczbowy: 150

Jednostka (specyficzna): Gramów

Liczba użyć

25

Użycie

Opakowanie zawiera 25 porcji

Rodzaj opakowania

Typ: Zgrzewane

Informacje o recyklingu

Opakowanie: Nadające się do recyklingu

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

angielski

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Pozostałe informacje

Jedna porcja dostarcza (~6 g): energia 67 kJ 16 kcal 1%* w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal *% RWS * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Przepisy

Przepis na: Ciasteczka z otrąb pszennych Składniki: 200 g otrąb pszennych, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g orzechów laskowych, 100 g sezamu, 60 g suszonych owoców goji, 2 jajka, 300 ml mleka, 150 g miodu, 50 g masła. Sposób przygotowania: Otręby wymieszać z mąką pszenną i proszkiem. Na suchej patelni podprażyć orzechy laskowe, posiekać i dodać do mąki. Podobnie podprażyć sezam i dodać do otrębów. Dodać owoce goji. Jajka wymieszać z mlekiem. Miód i masło lekko podgrzać na patelni i razem z mlekiem i jajkami dodać do suchych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Rozgrzać piekarnik do 180°C, piec pojedynczo blachy na środkowym poziomie przez około 12-14 minut.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Otręby pszenne to produkt otrzymany z przemiału ziarna pszenicy. Stanowią źródło błonnika, witamin i składników mineralnych. Warto spożywać otręby pszenne, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku.

Cechy

wysoka zawartość błonnika

wspaniały dodatek do: jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek

Marka

Kupiec

Marka: Kupiec

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Otręby pszenne

O marce

#ZdrowaRadoscZycia

O producencie

Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Oświadczenia żywieniowe

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego!

Logotypy stron trzecich - pozstały tekst

Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów

Adres zwrotny

Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Email kontaktowy

kupiec@kupiec.pl

Adres internetowy

www.kupiec.pl