Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Owoce porzeczki czerwonej mają znaczenie dietetyczne, wynikające ze stosunkowo dużej zawartości witaminy C, prowitaminy A, soli mineralnych, cukrów i kwasów organicznych. Spożywanie tych owoców jest zalecane w przeziębieniach, grypie czy anginie. Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają właściwości oczyszczające, odświeżające, moczopędne, przeczyszczające, wzmacniające, odtruwające oraz tamujące krwawienia. Spożywanie porzeczki czerwonej jest zalecane w wielu schorzeniach, takich jak reumatyzm, brak łaknienia, kamienie moczowe, niestrawność spowodowana niedoborem soków trawiennych, niewydolność wątrobowa lub przewlekłe schorzenia wątroby, zapalenie dróg moczowych, zaparcia, kolki, migreny, dolegliwości serca, a nawet miażdżyca naczyń. W porównaniu do porzeczki czarnej owoce porzeczki czerwonej mają kilkakrotnie mniejsze stężenie przeciwutleniaczy, co jest spowodowane niższą zawartością witaminy C i polifenoli takich jak antocyjany.
*Podana waga produktu jest orientacyjna
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.