Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser tłusty, półtwardy, podpuszczkowy dojrzewający. Produkowany z mleka pasteryzowanego o znormalizowanej zawartości tłuszczu, poddanego zaszczepianiu, zaprawianiu, następnie odpowiedniej obróbce skrzepu. Zapakowany próżniowo i poddany procesowi dojrzewania. Po tym okresie konfekcjonowany na różne gramatury i pakowane w atmosferze gazów obojętnych lub próżniowo
Produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia, również jako składniki wielu potraw. Przeznaczone są dla wszystkich sektorów rynku konsumenckiego za wyjątkiem osób uczulonych na gluten i białka roślinne, mogą być również spożywane przez wegetarian i wegan.
Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka, barwnik – karoteny.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1295 | 1683.5 |
Wartość energetyczna (kcal) | 311 | 404.3 |
Tłuszcz (g) | 23 | 29.9 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 14 | 18.2 |
Węglowodany (g) | 0.1 | 0.13 |
w tym cukry (g) | 0.1 | 0.13 |
Białko (g) | 26 | 33.8 |
Sól (g) | 2.5 | 3.25 |
Przechowywać w temperaturze od 2°C do 8°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 48 godzin.