PROVITUS
Buraczki zasmażane
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.
Liście (55%) i korzeń (25%) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól
Buraczki zasmażane
Buraczki całe gotowane
Buraczki gotowane całe
Buraczki wiórki
Buraczki tarte
Buraczki tarte
Buraczki zasmażane
Rosół warzywny bezglutenowy
Najniższa cena: 19,99 zł
Przecier pomidorowy
Najniższa cena: 11,99 zł
Zupa ogórkowa bezglutenowa
Najniższa cena: 22,99 zł
Przecier ogórkowy
Najniższa cena: 11,99 zł
25% taniej
Zupa krem z cukinii
Najniższa cena: 12,99 zł
Kapuśniak
Najniższa cena: 22,99 zł
Zupa pieczarkowa
Najniższa cena: 22,99 zł
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Żur na zakwasie (niepasteryzowany)
Jabłka bez dodatku cukru
Syrop malinowy bezglutenowy
Syrop truskawkowy bezglutenowy
Syrop cytrynowy bezglutenowy
Buraczki tarte
Powidła śliwkowe bez cukru
Konfitura malinowa
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00