KROKUS
Buraczki tarte

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.
Buraczki tarte
Buraczki zasmażane
Ćwikła z chrzanem
Buraczki tarte
Buraczki zasmażane
Buraczki w kostkach (2x80g)
Buraczki wiórki
Ćwikła z chrzanem
Ćwikła z chrzanem
Przecier pomidorowy
Najniższa cena: 11,99 zł
Zupa ogórkowa bezglutenowa
Najniższa cena: 22,99 zł
Buraczki tarte
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Rosół warzywny bezglutenowy
Powidła ze śliwki węgierki bez dodatku cukru
Syrop malinowy bezglutenowy
Syrop cytrynowy bezglutenowy
Jabłka bez dodatku cukru
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru
Kapusta czerwona modra
Zupa krem z cukinii
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Konfitura malinowa
Konfitura truskawkowa