CHARASZNICKIE
Buraczki całe gotowane
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.
Buraczki całe gotowane
Buraczki tarte
Buraczki tarte
Buraczki gotowane całe
Buraczki zasmażane
Buraczki wiórki
Buraczki zasmażane
Powidła śliwkowe bez cukru
Najniższa cena: 16,95 zł
Musztarda sarepska
Najniższa cena: 6,99 zł
7% taniej
Jabłka bez dodatku cukru
Najniższa cena: 15,15 zł
Konfitura malinowa
Najniższa cena: 17,59 zł
Musztarda ostra (grubo mielona)
Najniższa cena: 6,99 zł
7% taniej
Konfitura truskawkowa
Najniższa cena: 15,99 zł
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Buraczki tarte
Syrop cytrynowy bezglutenowy
Syrop malinowy bezglutenowy
Syrop truskawkowy bezglutenowy
Rosół warzywny bezglutenowy
Sos pomidorowy z czosnkiem (bez dodatku cukru)
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Kapusta czerwona modra
Zupa ogórkowa bezglutenowa
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00