BRITTA
Ryż parboiled
Najniższa cena: 8,65 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Trzymacie Państwo w rękach niezwykłą mieszankę ryżu parboiled i oryginalnego w smaku ryżu dzikiego. Łagodność ryżu parboiled została uzupełniona wyrazistym orzechowym aromatem ryżu, dzięki czemu uzyskaliśmy kompozycję o wyrafinowanym smaku. Mieszanka ta stanowi idealny dodatek do wykwintnych dań, najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami czy homarami.
kompozycja ryżów o lekko orzechowym smaku, sypki nie skleja się, polecany do dań z dziczyzny, ryb i owoców morza
ryż parboiled 90%
ryż dziki 10%
Produkt może zawierać gluten.
Wartość energetyczna | 1460 kJ | 17.00% | |
% RWS* | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 229
g
Średnia miara (e)
2
2 praktyczne torebki po 100 g. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Liczba jednostek 2
inne
polski
Ryż parboiled
Najniższa cena: 8,65 zł
Ryż basmati (4x100g)
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż brązowy (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż biały (4x100g)
1. Włóż torebkę do 1 litra wrzącej, osolonej wody 2. Gotuj około 16 minut 3. Po ugotowaniu odsącz i opłucz torebkę krótko zimną wodą 4. Rozerwij torebkę w miejscu nacięcia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa
W 100 g suchego produktu energia 1460 kJ 344 kcal 17%* % RWS* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
"Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Britta
Marka | Britta |
Trzymacie Państwo w rękach niezwykłą mieszankę ryżu parboiled i oryginalnego w smaku ryżu dzikiego. Łagodność ryżu parboiled została uzupełniona wyrazistym orzechowym aromatem ryżu, dzięki czemu uzyskaliśmy kompozycję o wyrafinowanym smaku. Mieszanka ta stanowi idealny dodatek do wykwintnych dań, najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami czy homarami.
Jakość Britta Britta - wysmakowana w każdym ziarenku Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek. Britta Ryż brązowy - Zwany naturalnym o wyjątkowych wartościach odżywczych. Doskonały do dań mięsnych, z sosami oraz typu casserole. Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa. Britta Ryż jaśminowy - Śnieżnobiały ryż o smukłych ziarnach. Doskonały do potraw kuchni klasycznej i azjatyckiej.
Ryżowe koszyczki z serem Roquefort polane płynnym miodem Danie dla 2 osób. Składniki: 100 g Ryżu Dzikiego i Parboiled marki Britta, 15 zielonych oliwek pokrojonych na pół, 4 cebulki dymki pokrojone razem ze szczypiorem, 100~150 g sera typu roquefort pokrojonego w kostkę, 100 g salami pokrojonego w kostkę, połowa sałaty lodowej. Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu winnego, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, ½ łyżeczki płynnego miodu, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać w szczelnym naczyniu, potrząsając. Sposób przyrządzania: Ryż ugotuj według przepisu. W miseczce wymieszaj oliwki, cebulkę, ser i salami z sosem, dodaj ryż i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Przekrój sałatkę na pół. Zewnętrzne liście ułóż na talerzu tworząc koszyczek, do środka wsyp część sałaty pokrojonej w paski oraz dodaj pozostałe składniki.