BIO PLANET
Ryż jaśminowy biały BIO bezglutenowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pochodzi z malowniczych równinach północno-wschodniej Azji, znany jest jako „tajski pachnący ryż” – za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się podczas gotowania, charakteryzuje się smukłymi, długie i śnieżnobiałymi ziarnami przypominającymi kwiaty jaśminu, zawsze pozostaje sypki i nigdy się nie skleja. Naturalny, subtelny aromat ryżu współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami z owoców morza i drobiu.
ryż o smukłych, śnieżno białych ziarnach
sypki, nigdy się nie klei
aromatyczny specjał kuchni azjatyckiej
ryż jaśminowy 100 %
Produkt może zawierać gluten.
Wartość energetyczna | 736kJ | 9.00% | |
% RWS* | |||
w 100 g 1472 kJ/347 kcal (18 %) % RWS* | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 428
g
Średnia miara (e)
8
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.
Liczba jednostek 4
Ryż jaśminowy biały BIO bezglutenowy
Ryż jaśminowy pełnoziarnisty BIO
Ryż jaśminowy (4x125g)
Najniższa cena: 16,99 zł
Ryż jaśminowy brązowy
Najniższa cena: 8,99 zł
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż jaśminowy biały BIO
Ryż jaśminowy
Ryż parboiled
Najniższa cena: 8,65 zł
Ryż basmati (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Ryż brązowy (4x100g)
Ryż biały (4x100g)
1. Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody. 2. Gotować na słabym ogniu przez ok. 15 minut. 3. Po ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Ul. Wiertnicza 70; 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: Ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Britta
Marka | Britta |
Trzymacie państwo w rękach ryż jaśminowy marki Britta, którego gatunek wywodzi się z malowniczych północno-wschodnich prowincji Tajlandii. Znany jest jako „tajski pachnący ryż” - za sprawą charakterystycznego aromatu, wydzielającego się delikatną nutą podczas gotowania. Ta odmiana ryżu znana jest ze smukłego, długiego i śnieżnobiałego jak kwiaty jaśminu ziarna. Ryż jest zawsze sypki i nigdy się nie skleja. Naturalnie subtelny aromat współgra z potrawami kuchni tajskiej i azjatyckiej oraz z daniami z owoców morza i drobiu. Jest propozycją dla znawców kuchni klasycznej jak i dla szukających nowych smaków i inspiracji kulinarnych.
Jakość Britta Britta - wysmakowana w każdym ziarenku Britta Ryż biały - Wyróżnia się śnieżnobiałym kolorem i delikatnym aromatem. Doskonały do dań kuchni tradycyjnej, sałatek i przystawek. Britta Ryż brązowy - Zwany naturalnym o wyjątkowych wartościach odżywczych. Doskonały do dań mięsnych, z sosami oraz typu casserole. Britta Ryż Basmati - Szlachetny gatunek ryżu o urzekającej aromatycznej nucie. Doskonały do dań z ryb, drobiu i mięsa. Britta Ryż Parboiled - Ryż termicznie preparowany o złocistych ziarnach. Doskonały do pieczeni, ryb oraz potraw z warzyw.
Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli Danie dla 2 osób. Składniki: 1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta, 2 sztuki polędwiczek wieprzowych, 200 ml śmietany lub jogurtu, 100 g sera gorgonzola, czerwony pieprz, oliwa z oliwek, 3 gałązki rozmarynu, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku. Sposób przyrządzania: Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Sos: szklankę śmietany lub jogurtu wlej do rondelka, dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu. Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w plastry polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.