Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Casa De Mexico Muszle do taco to chrupiące placki kukurydziane, dzięki którym przygotujesz prawdziwe meksykańskie tacos. Wystarczy dodać ulubione składniki: mięso, fasolę, sery i świeże warzywa, by danie było gotowe w 5 minut.
smakuje z każdym nadzieniem
mąka kukurydziana 92,5%
całkowicie utwardzony olej palmowy
woda
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 194
g
12
12 sztuk
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w suchym, ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, zużyć w ciągu 10 dni.
Taco z wołowiną Składniki: - 12 muszli do taco - 1 słoik sosu taco - 3 łyżki przyprawy do taco - 300 g mielonej wołowiny - 1 czerwona papryka - 1 awokado - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki oleju - liście kolendry do podania - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. 2. Po 2 minutach dodaj mięso, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawę. Wszystko wymieszaj i smaż kolejne 5 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. 3. Muszle napełnij farszem, posyp z wierzchu pokrojonym w kostkę awokado i zapiekaj prze 2-3 minuty w piekarniku w temperaturze 180°C. 4. Meksykańskie tacos podawaj z sosem taco i świeżą kolendrą.
Casa de Mexico
Marka | Casa de Mexico |
Więcej przepisów kuchni meksykańskiej na www.casademexico.pl