Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Rosół z kury Kucharek to propozycja dla wszystkich tych, którzy cenią niepowtarzalny smak i aromat potraw. Kostki Rosół z kury Kucharek dodasz do ulubionych potraw jako uzupełnienie ich we wszystkie niezbędne warzywa i przyprawy. Świetnie sprawdzą się jako baza do zup, sosów, gulaszy, pieczeni, a także ich dodatków: ziemniaków, kasz czy makaronów. Rosół z kury Kucharek to gwarancja udanego dania!
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
aromaty (zawierają jaja)
kurkuma
warzywa suszone (0,3 %): marchew, natka pietruszki
suszone mięso kurze (0,1 %)
tłuszcz kurzy (0,1 %)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 202
g
18
Liczba jednostek 18
Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Masa netto: (18 x 10 g) 180 g
Gotowana domowa szynka Składniki: - 1 szt. udźca wieprzowego (około 1,5 kg). Marynata: - 3 l wody, - 4 Listki laurowe Prymat, - 5 ziarenek Pieprzu czarnego Prymat, - 5 ziarenek Ziela angielskiego Prymat, - 5 sztuk Owocu jałowca Prymat, - 3 Goździki Prymat, - 1 łyżka Majeranku Prymat, - 1 łyżka cukru, - 1 Szklanka Soli drobnoziarnistej Prymat, - 3 Pokrojone ząbki czosnku, - 3 l Rosołu z kury Kucharek. Sposób przygotowania: W dużym garnku gotujemy wodę ze wszystkimi przyprawami, czosnkiem i studzimy. Osuszony kawałek wieprzowiny sznurujemy dokładnie ściskając dratwę. Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z marynatą, przykrywamy i odkładamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty, wkładamy do gorącego rosołu i gotujemy około 2 godzin na wolnym ogniu. Po tym czasie zestawiamy garnek i studzimy wraz z rosołem, w którym gotowaliśmy szynkę.
Kucharek
Marka | Kucharek |
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl, www.kucharek.pl
+48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.