PAPILLON
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ten ser jest wytwarzany w sercu hiszpańskiego regionu winiarskiego La Rioja z pasteryzowanego mleka owczego.Czwórka rodzeństwa Martinez przejęła mleczarnię od swoich rodziców, którzy założyli firmê w 1961 roku. Skupują wysokiej jakości mleko z lokalnych gospodarstw i wytwarzają sery tradycyjnymi metodami. Dojrzewa 6 miesięcy, podczas których nacierany jest oliwą z oliwek, tworząc piękną, naturalną skórkę.Ser ten ma pełny, intensywny, orzechowy smak, o głębokim zapachu i atrakcyjnym kolorze kości słoniowej. Konsystencja jest jędrna z małymi i dobrze rozprowadzonymi dziurkami.Wyróżniony min. na World Cheesse Awards: 2017 – Srebro, 2018 - Srebro, 2019 – SUPER ZŁOTO! Jeden z 84 najlepszych serów Świata.
pasteryzowane mleko owcze,sól, podpuszczka owcza, fermenty mlekowe i konserwant (białko jaj – lizozym)
zawiera: mleko, jaja
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser świeży Bryndza
Ser owczy sałatkowy bułgarski
Ser owczy z truflami
Ser owczy Bułgarski Tradycyjny
Ser owczy paczkowany hiszpański Manchego
Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu.