CASTELLI
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Produkowany z mleka owczego w regionie La Mancha rozsławionym przez opowieść o Don Kichocie i jego wiernym służącym Sancho Pansie. Wytwarzany jest wyłącznie z tłustego mleka owczego pochodzącego od owiec rasy La Mancha, które hodowane są według ściśle ustalonych reguł. To samo dotyczy wytwarzania samego sera. Receptura jest tradycyjna i praktycznie niezmienna od czasów rzymskich. Ser dojrzewa minimum 3 miesiące, dzięki czemu jego smak jest wyrazisty. Miąższ ma kolor kości słoniowej i małe, nieregularne oczka. Smak kojarzy się z orzechami brazylijskimi i palonym karmelem.
Produkt DOP – Denomination of Origin Protected – chroniona nazwa pochodzenia.
pasteryzowane mleko owcze
bakterie fermentacji mlekowej
sól
podpuszczka
substancja konserwująca - Lizozym (z białka jaj)
substancja konserwująca w skórce - natamycyna
substancja konserwująca w skórce - kwas sorbowy
barwnik w skórce - tlenki i wodorotlenki żelaza
Zawartość tłuszczu 37 %
zawiera: mleko, jaja
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
Typ | Opakowanie |
Waga brutto 170
g
Średnia miara (e)
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Ser owczy paczkowany hiszpański Manchego
Ser owczy z truflami
Ser owczy Bułgarski Tradycyjny
Ser owczy sałatkowy bułgarski
Ser kozi roladka krojona
Ser Viva Espania z truflą
Skórka sera nie jest jadalna.
Przechowywać w temp.: od +2 °C do +8 °C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
ul. Szyszkowa 35 /37, 02-285 Warszawa
DOP - Denomination of Origin Protected - chroniona nazwa pochodzenia.
Campo de San Juan, S.L., C / Syrah. 4 C.R 13600 Alcazar de San Juan, Hiszpania
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp. J., ul. Szyszkowa 35 /37, 02-285 Warszawa
García Baquero
Marka | García Baquero |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Hiszpania