Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fasolka edamame to młode strączki i ziarna soi, które są popularne w kuchni wschodnioazjatyckiej.
Ma intensywny jasnozielony kolor i wyjątkowe właściwości odżywcze. Jest bogatym źródłem białka, błonnika i witamin. Świetnie smakuje solo jako zdrowa przekąska jak również jako dodatek w sałatkach, daniach z ryżem, wrapach.
Edamame fasola sojowa strąkach 100%. Kraj pochodzenia UE i spoza UE.
Przechowywanie w temperaturze:
-6°C – do 1 tygodnia
-12°C– do 1 miesiąca
poniżej -18°C do daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu
Zamrożony produkt umieść w rondelku z wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut. Po odsączeniu odstaw na kilka minut. Zgniataj strąki palcami i wyłuskuj fasolki. Strąki nie nadają się do jedzenia.