Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
SUGOI Ryż do sushi to wysokiej jakości produkt idealny do tej przygotowania najbardziej popularnej potrawy kuchni japońskiej. Charakteryzuje się krótkimi, lekko zaokrąglonymi ziarnami, które łatwo się sklejają, co ułatwia przygotowywanie sushi. Po ugotowaniu zyskuje konsystencję, która ułatwia formowanie sushi w charakterystyczny kształt. Jego delikatnie mleczny smak i wyrazisty aromat sprawia, że doskonale komponuje się z rybą.
- łatwo się skleja
- ułatwia formowanie sushi
doskonale się klei
do wszystkich odmian suchi oraz dań kuchni japońskiej
ryż do sushi 100%
Produkt może zawierać gluten.
Wartość energetyczna | 1476 kJ | 17.00% | |
%RWS* | |||
RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 2
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 2017
kg
Średnia miara (e)
20
Opakowanie zawiera 20 porcji produktu.
Ryż dokładnie umyć pod zimną wodą i odsączyć. Następnie zalać zimną wodą w proporcjach: 1 szklanka ryżu na 1 szklankę wody. Gotować pod przykryciem, na wolnym ogniu około 10 minut. Po zagotowaniu pozostawić na 15 minut - nie zdejmować przykrywki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa
Porcja 100 g Energia 1476 kJ 348 kcal 17%* %RWS* *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Sugoi
Marka | Sugoi |