Nutri-Score to system znakowania pokazujący wartość produktu w diecie, którego celem jest ułatwienie dokonywania prawidłowych wyborów żywieniowych. Produkty oznaczone literami A i B to produkty ważne w diecie, które warto spożywać w większej ilości. Produkty oznaczone literą C to produkty, które powinny być spożywane w sposób umiarkowany. Z kolei oznaczenie D i E wskazuje produkty, których spożycie powinno być ograniczone.
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1445.00 kJ
17.2%
Wartość energetyczna (kcal)
341.00 kcal
17.1%
Tłuszcz (g)
1.60 g
2.3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.40 g
2.0%
Węglowodany (g)
68.00 g
26.2%
w tym cukry (g)
2.10 g
2.3%
Błonnik (g)
3.90 g
Białko (g)
11.70 g
23.4%
Sól (g)
< 0.01 g
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów