Inulina Bio Planet pozyskiwana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (bulwy). Jest rozpuszczalnym błonnikiem, uznawanym za naturalny prebiotyk.
Prebiotyki stymulują rozwój naturalnej, korzystnej mikroflory bakteryjnej w układzie pokarmowym.
Proponujemy inulinę Bio Planet przede wszystkim jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast).
Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.
Właściwości zdrowotne inuliny to: zwiększanie absorbcji magnezu, żelaza, i wapnia przez układ pokarmowy, poprawa metabolizmu tłuszczy (szczegónie u kobiet w czasie i po menopauzie), obniżenie wartości energetycznej spożywanych pokarmów, stymulacja rozwoju korzystnej mikroflory jelitowej, regulacja poziomu cukru u osób chorych na cukrzycę typu II.
Produkt objęty certyfikatem ekologicznym PL-EKO-07-07904(11).
BIO PLANET Inulina BIO