Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól morska drobnozmielona Cour Di Mare wydobywana jest w regionie Apulia w Salinie di Margherita di Savoia w Parku Narodowym we Włoszech. Produkowana jest według tradycyjnych metod. Dzięki drobnemu zmieleniu idealnie nadaje się do solniczek.
Sól morska ma bardziej wyrazisty smak od zwykłej soli, dlatego można jej używać w niewielkich ilościach. Sól bogata jest w sód, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania mięśni, nerwów i nadnerczy. Bierze udział w wielu procesach biologicznych w organizmie.
Cechy soli morskiej drobnozmielonej Cour Di Mare:
100 % włoska
bez antyzbrylaczy
niejodowana
magnez 20 mg / 100 g
100 % morska sól spożywcza
Wymiar liczbowy 1000
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 1078
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Produkt ważny bezterminowo.
Marka | Unbranded |
Green Dot
Sól morska niejodowana Włoska 100 % „Cuor di Mare" czyli „Serce Morza" to pierwsza w 100 % włoska sól morska extra virgin. Sól ta krystalizuje się na dziewiczym wybrzeżu południowych Włoch. Swój niepowtarzalny charakter zawdzięcza czystości środowiska i włoskiej tradycji pozyskiwania soli z wody morskiej. Pola solne „Saline di Margherita di Savoia" położone są na terenie Parku Narodowego uznanego za najczystszy ekologicznie region Włoch. W gorących promieniach słońca krystalizuje się sól, która po zbiorach jest dodatkowo suszona. Dzięki takiemu zabiegowi doskonale nadaje się do napełniania domowych solniczek (drobna) i młynków (gruba). System monitorowania i nowoczesna technologia w połączeniu z tradycją, stoją na straży doskonałej jakości soli „Cuor di Mare". Seria soli niejodowanych została stworzona dla wszystkich tych, którzy preferują naturalny charakter soli morskich. Sól, która nie jest dodatkowo jodowana i nie zawiera antyzbrylaczy jest doskonałym, naturalnym konserwantem spożywczym. Sole „Cuor di Mare" mają intensywny, a zarazem delikatny smak i doskonale się rozpuszczają. To one nadają potrawom indywidualny charakter.
Atisale SpA.
Corso Vittorio Emanuele, 90 76016 Margherita di Savoia (BT) Italy
Sól "Cuor di Mare" jest zbierana i pakowana w fabryce Margherita di Savoia przez Atisale SpA. Corso Vittorio Emanuele, 90 76016 Margherita di Savoia (BT) Italy www.cuordimare.it
Atisale SpA. Corso Vittorio Emanuele, 90 76016 Margherita di Savoia (BT) Italy www.cuordimare.it
www.cuordimare.it
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.