KOTANYI
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 2,79 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem,
Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa.
100% naturalny smak!
tradycyjnie wędzona
bogaty aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 2,79 zł
0% taniej
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Najniższa cena: 2,59 zł
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Cynamon cały
Najniższa cena: 5,99 zł
39% taniej
Kardamon mielony
Papryka wędzona słodka
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Przyprawa do słodkich ziemniaków (batatów)
Kolendra (liście)
Cynamon mielony
Harissa - mieszanka przypraw
Ziele angielskie całe
Sól Himalajska - młynek
Kolendra mielona
Pieprz cayenne mielony
Przechowywać w suchym miejscu.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nadziewane słodkie ziemniaki z wędzoną solą Porcja dla 4 osób: 4 duże słodkie ziemniaki (1,4 kg), 6 łyżek oliwy z oliwek, tymianek (gałązki lub suszony), 50 g zielonej fasolki (blanszowanej), 1 puszka fasoli (310 g), 70 g porów, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotányi, 5-6 połówek brzoskwiń z puszki (około 150 g), szczypta cukru, sól wędzona morska Kotányi, pieprz i sól, 100 g sera Cheddar, 150 g kwaśnej śmietany. Przyrządzenie: Podgrzej piekarnik do 190°C (termoobieg). Natrzyj słodkie ziemniaki 2 łyżkami oliwy i posyp solą, dodaj tymianek i piecz w całości w piekarniku przez 40-70 minut. Po upieczeniu odstaw ziemniaki do ostygnięcia. Drobno pokrój zieloną fasolkę, pory, pomidory i czosnek, i odsącz fasolę z puszki. Podsmaż pory i czosnek z 2 łyżkami oliwy, dodaj pomidory, słodką paprykę Kotányi, 100-150 ml wody i zagotuj. Dodaj fasolę z puszki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Następnie dodaj zieloną fasolę i dopraw solą i pieprzem i pozwól im ostygnąć. Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środki, pozostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Wydrążony miąższ przełóż do miski i zmiażdż lekko. Dodaj mieszankę warzyw i wymieszaj całość. Dopraw wędzoną solą. Wypełnij mieszanką ziemniaki i posyp Cheddarem. Piecz w piekarniku przez ok. 5-15 minut. W międzyczasie pokrój brzoskwinie na plasterki, podsmaż na gorącej patelni z 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru na złoty kolor z obu stron. Podawaj słodkie ziemniaki z plasterkami brzoskwini, odrobiną śmietany i tymianku, posyp całość odrobiną wędzonej soli. Wskazówka: W razie potrzeby dodaj trochę porów do kwaśnej śmietany. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com
Kotányi
Marka | Kotányi |
Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa. Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.
Kotányi Jakość Premium Jakość poparta doświadczeniem. Tradycja od 1881 roku. Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.