SANTE
Otręby owsiane
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Otręby owsiane marki Kupiec powinny na stałe zagościć w codziennej diecie każdego człowieka. Wytwarzane z preparowanych ziaren owsa, posiadają cenny, łatwo rozpuszczalny błonnik pokarmowy, który ma doskonały wpływ na organizm.
Otręby owsiane są bombą drogocennych składników mineralnych i witamin. Rewelacyjnie zaspokajają zapotrzebowanie na potrzebne składniki odżywcze. Na ich podstawie można przygotować owsiankę, dodać je do jogurtu lub urozmaicić nimi różnorodne potrawy.
Z wykorzystaniem otrębów owsianych Kupiec można wykonać rewelacyjne dania:
wysoka zawartość błonnika pokarmowego!
wspaniały dodatek do jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek
Otręby owsiane
Otręby pszenne
Otręby owsiane wysokobłonnikowe
Otręby pszenne
Ryż biały (4x100g)
Najniższa cena: 3,99 zł
Podpłomyki bez dodatku cukru
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Kasza gryczana prażona (4x100g)
Kasza gryczana prażona
Kasza gryczana biała (4x100g)
Płatki owsiane
Płatki owsiane górskie
Płatki owsiane błyskawiczne
Mąka ziemniaczana
Kasza manna błyskawiczna
Kasza manna
Kasza jaglana (4x100g)
Kasza jaglana
Kasza jęczmienna mazurska
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów
Jedna porcja dostarcza (~12 g): energia 182 kJ 43 kcal 2%* w 100 g: 1517 kJ / 360 kcal *% RWS *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów
Kupiec
Marka | Kupiec |
Warto spożywać otręby owsiane, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku;
#ZdrowaRadoscZycia
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com
Przepis na: Batony owsiane. Składniki: 300 g otrąb owsianych, 50 g siemienia lnianego, 20 g nasion chia, 100 g rodzynek, 100 g migdałów, sok i skórka z połowy cytryny, 200 g miodu, 50 ml wody, sezam do posypania. Sposób przygotowania: Na patelni podpraż migdały aż zaczną intensywnie pachnieć, przełożyć do miski. Na tej samej patelni podprażyć otręby owsiane, siemię lniane i chia aż otręby nabiorą złocistego koloru. Otręby przełożyć do miski z migdałami. Dodać rodzynki, skórkę i sok z cytryny. Miód z wodą podgrzać aż mód się rozpuści. Dodać do miski z sypkimi składnikami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 cm. Zwilżonymi dłońmi wszystko wyrównać i docisnąć, wierzch posypać sezamem i ponownie docisnąć, aby sezam się przykleił. Ostawić na kilka godzin żeby stwardniało. Całość wyjąć z formy i ostrym nożem pokroić na batony.
Wyprodukowano w Polsce