DELECTA
Piernik korzenny z miodem
Najniższa cena: 10,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Piernik kętrzyński XXL pozwoli szybko przygotować aromatyczny deser dla całej rodziny. Tradycyjna receptura i naturalny skład sprawiają, że gotowy wypiek pięknie pachnie korzennymi przyprawami. Ciasto idealnie wyrasta i ma wilgotną, gęstą strukturę.
Przepis na piernik kętrzyński jest wyjątkowo prosty - do proszku wystarczy dodać wodę oraz olej, wyrobić masę, odstawić w brytfannie na 15 minut, piec jedną godzinę. Po wystudzeniu ciasto można przełożyć kremem - mascarpone, lub orzechowym. Wspaniale smakuje także z powidłami śliwkowymi, oblany polewą z czekolady.
750g gotowego proszku pozwala przyrządzić ponad kilogram ciasta, na około 18 porcji.
Opakowanie 750g (XXL)
oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej
mąka pszenna
cukier
mleko w proszku odtłuszczone
jaja w proszku
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
przyprawy
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Wymiar liczbowy 750
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 808
g
18
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)
angielski
polski
Piernik korzenny z miodem
Najniższa cena: 10,49 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,75 zł
27% taniej
Babeczki o smaku czekoladowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,15 zł
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,49 zł
Ciasto kruche klasyczne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Babeczki o smaku truskawkowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,15 zł
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,99 zł
0% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
27% taniej
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Biszkopt - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Najniższa cena: 8,75 zł
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO (mieszanka)
Ciasto kruche bezglutenowe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. I. Daszyńskiego 11 11-400 Kętrzyn
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie ul. I. Daszyńskiego 11 11-400 Kętrzyn
Kętrzyński
Marka | Kętrzyński |
Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej Kętrzyński Kruche ciasto Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym Kętrzyński Sernik na zimno Kętrzyński Karpatka z kremem
Przygotuj: 380 ml (1,5 szklanki wody) 170 ml (2/3 szklanki oleju) Przygotowanie: 1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą. 2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać. 3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min. 4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min. Idealny przepis na polewę czekoladową: Do przyrządzenia polewy przygotować: 6 łyżek cukru, 1/3 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 3 łyżki wody. Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Całość gotować 3 minuty cały czas mieszając. Po schłodzeniu otrzymaną polewą oblać piernik. Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii