Chrupiące i pełne smaku - łódeczki ziemniaczane!
Spróbuj pysznych i zdrowych łódeczek ziemniaczanych, faszerowanych warzywami i kremowym twarożkiem - połączenie smaku i wartości odżywczych w jednym daniu!
Łódeczki ziemniaczane faszerowane świeżymi warzywami i kremowym twarożkiem to wyjątkowo smaczna i zdrowa propozycja na obiad. Wykorzystanie sosu Heinz Tysiąca Wysp dodaje temu daniu jeszcze więcej smaku. Spróbuj już dziś i przekonaj się, jakie to proste, aby cieszyć się niezapomnianym smakiem!
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj i dobrze wyszoruj skórkę. Następnie obgotuj w całości w osolonej wodzie.
2. Ugotowane ziemniaki przekrój wzdłuż na pół i wydrąż łyżką miąższ, nie przebijając skórki. Wydrążony miąższ zgnieć w miseczce za pomocą widelca. Zachowaj miąższ, będzie potrzebny w kolejnym etapie.
3. Cebulę pokrój w kostkę.
4. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż cebulę, po czym dodaj mieszankę warzyw meksykańskich Pudliszki. Dopraw kminem rzymskim oraz papryką słodką. Dodaj pomidory krojone i duś do momentu odparowania płynów, zagęść rozgniecionym miąższem z ziemniaków.
5. Plastry cheddara pokrój w kostkę.
6. Wystudź farsz. Następnie dodaj pokrojony w kostkę ser cheddar i wymieszaj.
7. Faszeruj ziemniaki gotowym farszem. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut.
8. W trakcie pieczenia przygotuj twarożek koktajlowy. Do miseczki przełóż ulubiony twarożek kremowy, dodaj sos Tysiąca Wysp Heinz, sok z limonki oraz posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
9. Na zapieczone ziemniaczki wyłóż twarożek. Ozdób siekaną świeżą kolendrą lub pietruszką.