PUDLISZKI
Fasola Czerwona
1. Pomidory całe odcedź z soku. Przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Następnie skrop olejem oraz przypraw solą i pieprzem.
2. Piecz pomidory przez ok. 8 min w temperaturze 180 C.
3. Orzeszki laskowe upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj nożem.
4. Świeżą bazylię zmiksuj wraz z ząbkiem czosnku i olejem. Przypraw solą i pieprzem, dodaj łyżeczkę soku z cytryny.
5. Upieczone pomidory ułóż na talerzu. Na nich układaj burate rwąc na mniejsze kawałki. Dodaj pesto z bazyli oraz oliwę z oliwek. Na koniec posyp prażonymi orzeszkami.
1. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj.
2. W garnku rozgrzej olej.
3. Do rozgrzanego oleju dodaj pokrojoną cebulę i smaż na wolnym ogniu, aż się zarumieni i zmięknie. Dodaj czosnek i wymieszaj dokładnie. Wsyp przyprawę curry. Szybko przesmaż i wlej mleko kokosowe. Duś składniki na wolnym ogniu.
4. Dodaj passate pomidorową Pudliszki. Całość zagotuj. Dopraw solą oraz pieprzem. Wyciśnij sok z jednej limonki i dodaj do zupy.
5. Na koniec zblenduj zupę na gładki krem.
6. Gotowy krem podawaj z siekanymi świeżymi liśćmi kolendry.
1. Gotowe frytki usmaż na głębokim oleju lub upiecz w piekarniku.
2. Ser cheddar pokrój w paski.
3. Do miski dodajemy pomidory krojone , czosnek pokrojony w cienkie plastry, miód oraz ketchup.
4. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę czerwoną oraz świeżego ogórka wraz z posiekaną kolendrę.
5. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj sok z limonki oraz ketchup. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
6. Tak przygotowaną salsę odstaw do lodówki na 15 min. W tym czasie przełóż usmażone frytki do naczynia żaroodpornego i posyp serem. Zapiecz w piekarniku w 180 C przez 5 minut.
7. Tak zapieczone frytki podawaj z salsą z Pomidorów krojonych Pudliszki.
1. Boczniaki dokładnie oczyść i umyj. Pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka, posiekaj drobno czosnek. Ogórki kiszone rozdrobnij w małą kostkę.
2. Ziemniaki oczyść i umyj. Obierz z łupin i pokrój w kostkę. Ugotuj je we wrzącej i osolonej wodzie.
3. Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż składniki zaczynając od cebuli. Gdy się zarumieni dodaj boczniaki i posól. Smaż aż woda odparuje.
4. Następnie dodaj oba rodzaje papryki. Szybko zasmaż przyprawy.
5. Wlej na patelnię Tomato Frito Pudliszki. Dodaj ogórki kiszone oraz musztardę. Wymieszaj z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
6. Gotowe danie podawaj ze świeżą natką pietruszki oraz z kwaśną gęstą śmietaną.
Fasola Czerwona
Fasola biała
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem
Najniższa cena: 9,99 zł
Fasolka w sosie pomidorowym
Flaki wołowe w rosole
Gołąbki w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 9,99 zł
Groszek konserwowy
Ketchup pikantny
Ketchup łagodny
Ketchup łagodny
Ketchup Pudliszek dla dzieci
Ketchup łagodny
Ketchup ognisty
Ketchup zero (bez dodatku cukru)
Pulpety w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 9,99 zł
Klopsiki w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 9,99 zł
Koncentrat pomidorowy 30%
Najniższa cena: 2,49 zł
Koncentrat pomidorowy (z polskich pomidorów)
Kukurydza konserwowa
Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym
Najniższa cena: 5,59 zł
Pomidory krojone bez skórki w soku pomidorowym
Najniższa cena: 5,59 zł
Pomidory krojone w soku pomidorowym
Passata (przecier pomidorowy)
Najniższa cena: 7,39 zł
Baza pomidorowa
Tomato Frito - przecier pomidorowy
Najniższa cena: 7,59 zł
Tomato Frito - przecier pomidorowy z cebulą
Mieszanka warzywna
Sos do spaghetti oryginalny
Sos do makaronu z pieczarkami
Sos do spaghetti po bolońsku
Ketchup pikantny